Közösségi oldalak

Sport

A Körösladány nyerte a megyei NB III-as rangadót

Fotó: Békéscsaba 1912 Előre/Molnár Balázs

Körösladányi sikerrel zárult az NB III-as labdarúgó-bajnokság 18. fordulójára kisorsolt megyei rangadó. A Kórház utcai újabb sikerével az újonc sárréti együttes immár a dobogóra is felkapaszkodott, ezzel szemben a házigazda Előre II helyzete továbbra is kilátástalannak tűnik a tabella végén.

Oláh Ákos hagyta ki a meccs első ziccerét, a vendégek azonban pontosabban céloztak az első negyedóra végén, amikor Tóth kapus két lövést még hárított, de a második kipattanót Malkócs közelről nem hibázta el. A gól után némi mezőnyfölényt harcolt ki a vendégcsapat, mi több a 34. percben növelte is az előnyét Papp D. révén, aki egy szöglet utáni kipattanót varrt be 10 méterről a kapuval szemből.

A második félidő eleji hármas csere fellendítette a lilák játékát, ekkor már kiegyenlített küzdelem folyt pályán. Ilyés révén a 60. percben a szépítés is összejött a házigazdáknak, akik ezt követően az egyenlítés érdekében támadtak. Meg is voltak a lehetőségei, a kapu előtt azonban pontatlannak bizonyultak. A vendégek eredményesen óvták a számukra kedvező eredményt, a hajrában pedig egy csabai hibát kihasználva bebiztosították győzelmüket. A 82. percben Ruzsa szerzett labdát a csabai tizenhatos előterében, belépett vele a büntetőterületen belülre és 14 méterről laposan a hosszú sarokba lőtt.

B.M.

NB III Keleti csoport, 18. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II–Körösladány MSK 1–3 (0–2)
Békéscsaba, 400 néző
Vezette: Kakuk Szabolcs (Molnár Alex, Bereczki Bence).
Gólszerző: Ilyés (60.), ill. Malkócs (16.), Papp D. (34.), Ruzsa (82.).

Békéscsaba II: Tóth A. – Bacsa (Trescsula, 53.), Fazekas, Szabó Cs., Talpalló N. (Pap Sz., 53.) – Marik, Váradi, Sipos (Balla, 72.), Bónus – Ilyés, Oláh Á. (Czékus, 53.). Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Körösladány: Kertész – Papp D., Zelenyánszki, Szántó M., Bakk – Pusztai (Palik, 89.), Ruzsa – Cservenák (Szántó B., 89.), Burai (Illés, 67.), Czirok (Farkas, J. 87.) – Malkócs (Csicsely, 67.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Nagy Sándor: – Az nem elég, hogy azt hisszük, hogy egyénileg jobbak vagyunk mint az ellenfél, ezt csapatszinten kellene bizonyítani. Ma ebben sajnos csődöt mondtunk.

Ekker Attila: – Az elvártaknak megfelelően álltak a srácok a mérkőzésbe. A második félidő első negyedóráját leszámítva azt kaptam, amit vártam a csapattól, így teljesen megérdemelt a győzelmünk.