Közösségi oldalak

Sport

Fontos pontokat rabolt a Békéscsaba Putnokon

Az NB II-es bajnoki szünetet kihasználva, megerősített tizeneggyel lépett pályára a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata a bajnokság vasárnapi 27. fordulójában. A lila-fehérek úticélja az ezüstérmes helyen álló Punok volt, ahonnan bravúros ponttal térhettek haza, a mutatott teljesítményük alapján nem is érdemtelenül.

A borsodiak már a 10. percben betaláltak, Lőrincz révén, aki egy jobb oldali bepasszt értékesített a kapu torkában, 1–0. Az eset apró szépséghibája, hogy a támadást szabálytalanság előzte meg, de a játékvezető szemet hunyt fölötte. A nagy szélben nem alakult ki látványos játék, a csapatok jobbára felívelt labdákkal operáltak, kevés sikerrel. A félidő közepén Ilyés hagyott ki nagy lehetőséget, de a 27. percben jóvá tette hibáját. Trescsula szerzett labdát a saját térfelén, indította a támadót, aki a kapus mellett lőtt a kapuba, 1–1.

A második félidő elején nagy nyomás nehezedett a csabaiakra, a házigazdák több esetben eldönthették volna a meccset, lehetőségeik és átlövéseik azonban célt tévesztettek. Az idő előrehaladtával lábra kapott a vendégcsapat, kijött a szorításból és az utolsó negyedórában több helyzetet is kialakított, ám ezekkel úgy járt mint az ellenfele, így maradt a döntetlen.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Putnok FC–Békéscsaba 1912 Előre II 1–1 (1–1)
Putnok, 200 néző
Vezette: Török Mihály (Gergely Márton, Juhász Bálint).
Gólszerző: Lőrincz (10.), ill. Ilyés (27.).

Putnok FC: Pápai – Gellén, Sághy, Lőrincz (Kiss K., 81.), Arday – Szabó Zs. (Nagy Zs., 46.), Dobrovolszki, Buda, Nemes – Galacs, Vajda (Komári, 46.). Vezetőedző: Szala Ákos.

Békéscsaba Előre II: Apró – Szalai, Farkas M., Sipaki, Trescsula (Mágocsi, 56.) – Pap Sz. (Orvos, 80.), Fazekas, Bónus, Marik (Sztankó, 64.) – Ilyés, Kóródi. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Nagy Sándor: – Az első félidőben nem becsültük meg kellően a labdát, inkább átvettük az ellenfél stílusát és ívelgettünk előre hasztalanul. Szünet után volt egy nehéz időszak, amit sikeresen átvészeltünk, a félidő második felében viszont mi dönthettük volna el a három pont sorsát. Ha a meccs összképét nézem, reális eredmény született.