Közösségi oldalak

Sport

Egy győzelemre van a BRSE a legjobb 4-től!

Vasárnap azzal a céllal látogatott a BRSE Székesfehérvárra, hogy az Extraliga negyeddöntőjében egy újabb sikerrel 2–0-s előnyre tegyen szert a MÁV ELŐRE ellen. Tóth Gábor a csütörtöki győzelem után egy helyen változtatott, Bodnár Dorottya kezdett Pintér Andrea helyett.

Pontosan úgy indult a találkozó, ahogy azt a BRSE szerette volna, Nagy Fanninak már 0:4-nél időt kellett kérnie. A hazaiak ezzel megelőzték a nagyobb bajt, de Marta Drpa ugyanúgy ipari mennyiségben termelte a pontokat a folytatásban is. A vendégek hat ponttal lépett el, azonban az újonc nem hagyta magát és visszajött mínusz 3-ra, viszont ekkor Ralitsa Vasileva belehúzott. Azzal együtt sem tudtak volna a vendégek jobban elnyúlni, hogy sok nyitást rontott a házigazda, mivel ők is sokat hibáztak, Tóth Gábor is időt kért 17:19-nél. Lia Mosher zsinórban két blokkal jelentkezett ezután, de a hajrá így is szorosnak ígérkezett. Az újabb csabai timeout után Drpa ütésével három szettlabda állt rendelkezésre, melyekből az elsőt megoldotta.

A második felvonás legelején először került előnybe a meccsen a MÁV ELŐRE, ám hamar fordítottak a csabaiak, Drpa pedig megszerezte az első ászt is. 2:5-nél viszont leblokkolt a BRSE, az ellenfél sorozatban hét ponttal fordított, Tóth Gábor 9:5-nél elégelte meg a látottakat. Bodnár egy centertámadással és egy blokkal adott új lendületet, Glemboczki Zóra két ászával pedig újra egál volt. Aztán a saját hibákkal megint kedvező helyzetbe hozták a vendégek a hazaiakat, –3-ról kellett kapaszkodniuk, a zárkózást Vasileva vezényelte. 15:15 után végre megtört a jég és előnybe került a BRSE, de volt még szufla a székesfehérvári csapatban, amely három ponttal fordított, Tóth Gábor második idejét is kikérte. Jó tett a fejmosás, 18:19-nél újfent a  csabaiak voltak előrébb, a hajrában pedig hozzá is tudott tenni a fórhoz, a három játszmalabdából a harmadikat Drpa nagyon okosan pörgette a helyére.

A harmadik etapban sem könnyítette meg a vendégek dolgát a MÁV ELŐRE, de ehhez a BRSE is hozzájárult néhány érthetetlen döntéssel. Minimális fórt őrizgettek a csabaiak, 7:6-nál viszont át is vette a vezetést a hazai alakulat, majd ismét hárompontos lemaradásban találták magukat a vendégek. Glemboczki lépett elő vezérré, a támadásaira és a nyitásaira támaszkodva fordított a BRSE, és Vasileva is előrukkolt egy szép balkezes megoldással. A szett derekán szinte állva hagyták a csabaiak a fehérváriakat, akik hat ponttal leszakadtak, igaz, a differencia felét hamar eltüntették utána. Sőt, 21:22-nél megint csak egy volt közte, 23:23-nál pedig Tóth Gábor magához hívta a csabai lányokat. Bodnár gyors centerakciójával meccslabdához jutottak, amit Vasileva bebombázott, ezzel lezárta a második meccset.

Extraliga-negyeddöntő, 2. mérkőzés

MÁV ELŐRE SC-St. Solar–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-21, -23, -23)
Székesfehérvár. Vezette: Dr. Árpás, Bátkai-Katona.
A három győzelemig tartó párharc állása: 2–0 a Békéscsaba javára

MÁV ELŐRE: Dvoracek 20, Narancic 1, Tóth 8, Csabai 4, Szabó 9, Ertz 9. Csere: Kovács (libero), Gilfillan 6. Vezetőedző: Nagy Fanni.

BRSE: Drpa 16, Vasileva 16, Glemboczki 10, Bodnár 10, Mosher 5, Bagyinka 1. Csere: Kertész, Molcsányi (liberók), Karhu. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az újabb 3:0-s győzelemmel egyetlen nyert meccsre kerültünk a továbbjutástól, amit szerdán otthon harcolhatunk ki!

Tóth Gábor: – Nagyon kevés akarat volt a védekezésben, ami a női röplabdában nagyon fontos elem. Ezzel pontosan le lehet mérni, hogy az adott együttes milyen mentalitással lép pályára, ebben ma a MÁV jobb volt. Az ok, hogy 3:0-ra nyertünk, az pusztán a fizikai fölényünk. Ennél sokkal, de sokkal több kell!”

Nagy Fanni: – Nagyon örülök, hogy a lányok ennyire lelkesek voltak! Abban kell még javulnunk, hogy elhiggyük, hogy egy-egy szettet elvihetünk, és akár ma is még szorosabbá tehettük volna a mérkőzést. Sajnálom, hogy 3:0-ra kikaptunk, mert úgy gondolom, legalább egy nyert szett benne volt a mai játékunkban. Természetesen gratulálok a Békéscsabának, de az én csapatomnak is!”