Közösségi oldalak

Sport

Csak próbálta megnehezíteni a BRSE dolgát az Újpest

A várakozásoknak megfelelően hozta a szombati hazai bajnoki mérkőzését a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata. Az Extraliga 9. fordulója keretében az Újpest látogatott a Viharsarokba, amely hősiesen küzdve próbálta megnehezíteni a házigazdák dolgát.

Mindkét együttesnek nélkülöznie kellett egy-két játékosát, nálunk betegség miatt Ceyda Aktasra nem számíthatott Tóth Gábor. A találkozó első 10 pontja felváltva esett, az UTE mindig meglógott eggyel, de rendre érkezett az egyenlítés is. Aztán a hazaiaknak Glemboczki Zóra ászával sikerült átvenniük a vezetést, viszont ellépni így sem tudtak eleinte. Sőt, ide-oda változott a vezető kiléte, ezért 11:12-nél Tóth Gábor kikérte első idejét. Rendezte is a sorokat, nem sokkal később már ismét csabai előnyt mutatott az eredményjelző, aztán 16:14-nél először volt közte kettő, Glemboczki újabb ásza pedig már hárompontos fórt jelentett. A hajrához érve tovább nőtt a különbség, az újpestiek hősiesen védekeztek, hogy szettben maradjanak, de Ralitsa Vasziljeva keresztülhúzta a számításaikat.

A második felvonás eleje szinte pontosan úgy alakult, mint az elsőé, azzal a különbséggel, hogy 3:4 után fővárosi pont született, ezért Tóth Gábornak hamarabb kellett időt kérnie. Tanítványai 7:7-nél beérték a vendégeket, 8:9-nél az addigi leghosszabb labdamenetet húzták be Pintér Andrea életerős centerakciójával, mégsem sikerült ebből erőt meríteniük, ugyanis az UTE sorozatban négy ponttal válaszolt. Majd jött egy újabb Pintér-bomba, aztán a már jól megszokott Drpa-mentés lábbal és egy jó befejezés Bodnár Dorottyától, viszont az újpesti csapat továbbra is őrizte az előnyét. Sőt, egészen hat pontra növelte azt, amiből a hajrában sikerült ötöt faragni, de 22:23 után két rontás jött csabai oldalról, úgyhogy egyenlített az UTE.

Jóval erőteljesebben ugrott bele a harmadik játszmába a BRSE, 2:3-as UTE-vezetés után 6:3-ra fordított, Glemboczki továbbra is remekül nyitott, Vasziljeva és Pintér pedig támadásban lépett elő. A szett derekán 5 pontra nőtt a csabai előny, talán ekkor játszottak legmagabiztosabban a házigazdák. 20:12-nél már megnyugtatónak tűnt a különbség, az olló pedig egyre csak nyílt, végül Drpa pontjai zárták le ezt az etapot.

A negyedik játékrész elején is fej-fej mellett haladtak a csapatok, parádés labdameneteket láthatott a publikum. A BRSE Pintér Andrea pontjaival haladt a cél felé, de a szívósan harcoló UTE nem adta könnyen magát és rendre felzárkózott. 8:8-nál odaléptek a gázra  Pintérék és egy 7:1-es sorozattal elugrottak, ezután pedig már meg sem álltak. 22:10-nél Németh András próbált az utolsó szalmaszálba kapaszkodni egy időkéréssel, de nem lehetett megállítani a csabai hengert.

Extraligás női röplabda-mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–Újpesti TE 3:1 (21, –22, 16, 12)
Békéscsaba, 900 néző
Vezette: Varjasi Melinda, Horváth Miklós.

Békéscsaba: Drpa 18, Vasziljeva 17, Glemboczki 11, Olijnyik 1, Bodnár 6, Pintér 14. Csere: Kertész (libero), Szatmári, Bagyinka 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Újpest: Goodwin, Hiruela 20, Sziládi 6, Woock 10, Ambrosio 4, Manninger 12. Csere: Baksa (libero), Boskó, Sztojanovics. Vezetőedző: Németh András.

Tóth Gábor: – Lassan indult be a gépezet, majd a második szettet elvesztettük a tíz ki nem kényszerített hibánk miatt. Aztán amikor ezek számát sikerült redukálni, rákényszerítettük akaratunkat az Újpestre és megnyertük a mérkőzést.

Németh András: – Erről a találkozóról rengeteg dolgot el tudunk vinni magunkkal, az első két játszmában talán négy-négy hibát követtünk el, ennek köszönhetően sikerült tapadnunk a Békéscsabára. Után kicsit elfáradtunk, köszönhetően annak, hogy az elmúlt két hétben kevesen tudtunk csak edzeni, de ezzel együtt is meg kell hogy süvegeljem a csapatomat, mert végig küzdöttek és hajtottak!