Közösségi oldalak

Sport

A Szarvasi FC csapata nyerte a Kecskeméti Kft.-Békés Megyei Teremkupát

A Szeghalmi FC és a Körösladány MSK csapatai után a Szarvasi FC neve került a serlegre a Kecskeméti Kft.-Békés Megyei Teremkupán, miután a vasárnapi orosházi döntőben a Körös-partiak bizonyultak legjobbnak a fináléba jutott 9 együttes közül.

A Magyar Labdarúgó Szövetség területi igazgatósága szakmai támogatásával idén januárban harmadik alkalommal került lebonyolításra a megyei nagypályás labdarúgócsapatok téli teremkupája. A három selejtező napból, plusz döntőből álló sorozat keretében az együttesek számára lehetőség nyílik játszani olyan ellenfelekkel, amelyek más bajnoki osztályokban szerepelnek, így a szabadtéren gyakorlatilag elképzelhetetlen lenne a randevújuk. Területi elven, január 7-8. között Szeghalmon 6 csoportban 24 együttes küzdött meg hat döntős helyért, 14-én újabb három finálés csapat kilétére derült fény 12 együttes között, másnap pedig a 9 legjobb döntötte el a serleg sorsát.
Az Eötvös sportcsarnokban három hármas csoportban zajlott a középdöntő. Az elsőből a Mezőhegyes, a másodikból körbeverés után a Szarvas, a harmadikból pedig nagy meglepetésre, de nem érdemtelenül a Mezőberény jutott a hármas döntőbe. Ott a jobb állóképességgel rendelkező megye I. osztályú csapat már egyértelmű fölényben volt, a második hely sorsa azonban büntetőpárbaj során dőlt el a két megye II/A csoportos gárda között. Mindkét orosházi napon végig táblás ház előtt zajlottak a küzdelmek, egyetlen incidenstől eltekintve sportszerű keretek között.
A döntő találkozóit Bakos József, Kocsondi Bálint, Petrovszki György és Telek András játékvezetők dirigálták, a díjátadáson az MLSZ képviseletében Tóth Márton, a házigazda orosházi klub részéről Csizmadia Imre ügyvezető, továbbá a névadó cég tulajdonosa, Kecskeméti Csaba adta át a díjakat. A középdöntőben alulmaradó csapatok legjobb játékosainak járó díjat a békésszentandrási Szent András Söröző ajánlotta fel.

Eredmények

Középdöntők

1. csoport

Mezőmegyer SE–Medgyesbodzás SE 2–1, gól: Nyúl, Benyó, ill. Tokaji.
Sportszerű mérkőzést vívott a két csapat, kevés helyzet adódott a felek előtt, ezekkel a megyeriek sáfárkodtak jobban.
Medgyesbodzás SE–Mezőhegyesi SE 2–8, gól: Juhász, Nagy K., ill. Zsilák 2, Györgyi 2, Szabó Zs. 2, Jámbor, Czene P.
A mezőhegyesiek a 4. percben már három góllal vezettek, és ezt a folytatásban még növelni is tudták az elkedvetlenedő bodzásiakkal szemben.
Mezőhegyesi SE–Mezőmegyer SE 2–2, gól: Györgyi, Faragó, ill. Benyó, Nyúl.
A csoportelsőséget eldöntő találkozón kétgólos előnyt szerzett a határvárosi együttes. A hajrában a megyeriek nagy nyomás alá helyezték ellenfelüket és sikerült döntetlenre hozniuk a meccset. A büntetőpárbaj során a hegyesiek céloztak jobban, ezzel övék lett az első finálés hely.
Végeredmény: 1. Mezőhegyesi SE 5 pont, 2. Mezőmegyer SE 4, 3. Medgyesbodzás SE 0.

2. csoport

Jamina SE–Szarvasi FC 2–5, gól: Ekker, Kardos T., ill. Furár 2, Zima 2, Barna.
Furár duplájával a Körös-partiak szereztek vezetést. A Jamina a meccs hajrájában szépített, de a hat az öt elleni támadójátékban elkövetett hibáit kihasználva, végül magabiztos győzelmet aratott a Szarvas.
Szarvasi FC–Nagyszénás SE 1–2, gól: Bány, ill. Nagy Sz., Tasi.
A szénásiak kétgólos előnyt szereztek az első negyedórában. A folytatásra hat az öt elleni játékra tért át a Szarvas, a szépítés is összejött számára, de Lévai kapus bravúrjai három ponthoz segítette a Nagyszénást.
Nagyszénás SE–Jamina SE 3–6, gól: Kókai, Kovács L., Tasi, ill. Pozsár 2, Démusz, Dürgő, Ekker, Kovács I.
A jaminaiak az elején két góllal lepték meg ellenfelüket. A szénási szépítésre is gyorsan reagáltak és végig kézben tartva a kiállításokkal tarkított parázs mérkőzést, megszerezték a győzelmet. A csoporton belüli körbeverésből a szarvasiak jöttek ki legjobban, így ők kerültek a hármas fináléba.
Végeredmény: 1. Szarvasi FC 3 pont (6–4), 2. Jamina SE 3 (8–8), 3. Nagyszénás SE 3 (5–7).

3. csoport

Mezőberényi LE–Újkígyós FC 3–2, gól: Zsíros, Bereczki, Fazekas, ill. Benyó R., Csiernyik M.
A kígyósiak kétszer is vezetést szereztek, de a végjátékban a többet kezdeményező berényiek maguk javára fordították a mérkőzést.

Újkígyós FC–Orosházi MTK-ULE 2–3, gól: Pacsika, Csiernyik M., ill. Miszlai, Harangozó, Papp M.
Ahogy a Mezőberény ellen, úgy most is kétszer vezetett az Újkígyós. Kettő–egy után azonban egy perc leforgása alatt fordított az Orosháza, amely a hajrában több gólt is lőhetett volna.
Orosházi MTK-ULE–Mezőberényi LE 2–3, gól: Miszlai, Harangozó, ill. Olej T., Kanó, Zsíros.
Miszlai László találatával még az Orosháza szerzett vezetést, de a berényiek fordítottak. Haragozó révén kiegyenlített, de Zsíros találata a Mezőberény számára ért továbbjutást.
Végeredmény: 1. Mezőberényi LE 6 pont (6–4), 2. Orosházi MTK-ULE 3 (5–5), 3. Újkígyós FC 0 (4–6).

Hármas döntő

Mezőhegyesi SE–Szarvasi FC 2–4, gól: Isaszegi B. 2, ill. Zima 2, Furár, Simon R.
Nehezen született meg az első gól, ám Isaszegi Bence találata után beindultak a csapatok. A frissebbnek tűnő szarvasi csapat végül biztos győzelmet aratott.
Szarvasi FC–Mezőberényi LE 5–1, gól: Simon R., Czvalinga, Zima, Barna V., Polonszki, ill. Fazekas M.
A Szarvas második mérkőzésén könnyed győzelmet aratott a Mezőberény ellen, ezzel az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül megnyerte a tornát.
Mezőberény–Mezőhegyesi SE 4–4 (büntetőkkel: 6:5), gól: Kanó, Zsíros, Adamik, ill. Isaszegi B., Györgyi, Zsilák, Hrabovszki.
A 2. helyért zajló csatában a gyorsabban játszó mezőhegyesiek 4–0-s előnyre tettek szert, simának tűnt a győzelmük, ám a berényiek nem adták fel, felzárkóztak és az utolsó percben kiegyenlítettek. Büntetőrúgások döntöttek, melyet a mérkőzést a sírból visszahozó berényiek bírták jobban idegekkel és megszerezték meg az ezüstérmet.

Végeredmény: 1. Szarvasi FC, 2. Mezőberényi LE, 3. Mezőhegyesi SE.
Különdíjak. Gólkirály: Zima Dániel (Szarvasi FC). Legjobb kapus: Varga Patrik (Mezőhegyesi SE). Legjobb mezőnyjátékos: Fazekas Márk (Mezőberényi LE).

A maratoni élő közvetítésünket itt tekinthetik meg olvasóink: