Közösségi oldalak

Sport

Bronzérmesek a békéscsabai dobók

Dobó EK bronzérmes magyar csapat 2022

Portugáliában, Leiria adott otthont a Dobó Európa Kupának. A magyar csapatot 2 békéscsabai válogatott is erősítette: Márton Anita súlylökésben, és Bogdán Annabella gerelyhajításban.

Csütörtökön reggel 7 óra 20 perckor kellett a Budapesti repülőtéren találkoznunk a csapat többi tagjával,ahol a versenyzők megkapták az aktuális versenyruházatot, majd elindultak. Két óra repülés után Düsszeldorfban landoltak, majd, egy szerény 3 és fél órás „pihenő” után folytatták utjukat Liszabonba. onnan még 1,5 órás buszozással jutottak el szálláshelyünkre, egy keresztény kegyhelyre Fatima-ba. A lieira-i versenyhelyszín innen már fél órás útra volt.

LEIRA Dobó EK helyszíne

Az előrejelzésnek megfelelően szombatra megérkezett az eső. Sajnos egész nap esett és nagyban megnehezítette versenyzők munkáját. Ennek következményeként Anita súlylökő eredménye is elmaradt a tervezettől, eredménye 16,57m, és összesítésben a 8. helyen végzett. Varga Lőrinc edző tanítványa, Annabella gerelyhajító 50,93 m-es eredménnyel a 10. helyen végzett.

A felnőtt magyar női csapat a verseny fennállása óta első alkalommal állhatott fel a dobogóra.

A Gyurátz Réka (kalapácsvetés – 1060 pont)
Márton Anita (súlylökés – 993 pont),
Bogdán Annabella (gerelyhajítás – 919 pont)
Kerekes Dóra (diszkoszvetés – 906 pont) összetételű magyar csapat összesen 3878 pontot gyűjtve bronzérmes lett.

Nagy Britannia (3982 pont) és Olaszország (3973 pont) mögött. – számolt be az EK-ről hazatérve Anita edzője, Eperjesi László.