Közösségi oldalak

Sport

Könnyed hazai győzelem az Újpest ellen

A Swietelsky-Békéscsaba házigazdaként 3:0-ra legyőzte az Újpestet a női röplabda Extraliga alapszakaszának harmadik fordulójában, pénteken. A hazaiaknál az azeri Margarita Sztyepanyenko húsz pontot ütött.

Vendégponttal indult a találkozó, de Bodnár Dorottya rögvest egalizált, majd az ő nyitásaira támaszkodva, csapata átvette a vezetést is. Aztán Glemboczki Zóra percei következtek, egy jó sánccal és három életerős ütéssel járult hozzá az előny építéséhez, Margarita Sztyepanyenko pedig két ásszal jelentkezett 7:2 után. Ekkorra az újpestiek már túl voltak egy időkérésen is, 10:2-nél pedig másodszor is magához hívta övéit Horváth András. Nem használtak a tanácsai, a hazaiak remek támadásokat vezettek, Cansu Aydinogullari pedig szépen mozgatta a csapatot. 21:13-nál szenzációs labdamenetet húzott be a BRSE, három ponttal később pedig egy blokkal a játszmát is elvitte.

A második felvonás eleje szorosabb küzdelmet hozott, de egy idő után ritmust váltott a Békéscsaba. Iveta Stanchulova messzire, viszont még pont a pálya sarkára szálló blokkja mentálisan is kizökkentette a lila-fehéreket, aztán 11:6-nál újpesti timeout következett. Ám ezek után is lendületesen röplabdáztak a házigazdák – 17:7-nél már tíz volt közte –, és az olló egyre csak nyílt a végjátékhoz közelítve. 22:9-nél megdöccent a gépezet, aztán sikerült elmozdulniuk, Sztyepanyenko pedig a második szettlabdát bebombázta.

Hosszú idő után először járt előrébb az UTE, amikor a harmadik periódus elején 3:2-ről fordított, ezután pedig komoly adok-kapok alakult ki és állandóan változott a vezető kiléte. 10:8-nál történt meg első alkalommal, hogy kettővel is el tudott lépni a BRSE, de hamar visszazárkóztak az újpestiek, a rontott nyitások miatt pedig nagyon töredezetté vált a játék. Tóth Gábor ezt elégelte meg 12:11-es vezetésnél.

Az időkérés lendülete azonban hamar alább hagyott, a vendégek a hajrát már egypontos előnyből várhatták. A legjobbkor, 21:20-nál vette vissza a spiccet a BRSE, aztán egy szerencsés ponttal, egy óriási blokkal és egy bombával jutott el a meccslabdáig, ami elsőre összejött. Első hazai győzelmét aratta a Békéscsaba.

Extraligás női röplabda-mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–Újpesti TE 3:0 (13, 14, 20)
700 néző
Vezette: Jámbor Tamás, Bátkai-Katona Ágnes.

Békéscsaba: Kump 3, Glemboczki 10, Sztyepanyenko 20, Bodnár 4, Aydinogullari 4, Stanchulova 12. Csere: Kertész (liberó), Pintér 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Újpest: Kindelan 6, Kilyénfalvi 1, Sziládi 5, Saldanha do Amaral 11, Ambrosio 6, Boskó 3. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Dani, Zólyomi 2, James 4. Vezetőedző: Horváth András.

Tóth Gábor: – Az volt a visszajelzés a csapat részéről, hogy amit edzésen csinálunk, az működik a mérkőzésen is. Ugyanez a tempó van az edzéseken is, amit hiányoltam még a Nyíregyháza elleni mérkőzésen, az a nyitásunk hatékonysága, mert az itt most megvolt, akárcsak a Kaposvár ellen. Amikor ezek úgy mennek, ahogy kell, akkor az ellenfél kiszorul a hálóból és onnantól kezdve könnyebb a dolgunk.

Horváth András: – Helyére kell tennünk egy-két dolgot. Az elmúlt meccseken voltak olyanok, amik működtek; ma a Békéscsaba határozottan röplabdázott ellenünk, mi pedig nem találtuk se a ritmusunkat, se a játékunkat, így ellenfelünk sok esetben szabadon tehette azt, amit akart.