Közösségi oldalak

Sport

A TFSE ellen nem csak a továbbjutás a tét

Soha nem esik jól vereséggel kezdeni a szezont, de szerencsére három nappal a Nyíregyháza elleni, balul elsült idénynyitó után itt a lehetőség a javításra. A Swietelsky-Békéscsaba Budapest felé veszi az irányt, hogy a Magyar Kupa nyolcaddöntőben összecsapjon az NB I-ben szereplő TFSE-vel, újabb hibára pedig nincs lehetőség, ugyanis a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

A sok hiba megbosszulta magát

Tavaly ugyanígy a Testnevelési Egyetem csapatán keresztül vezetett az utunk a legjobb 8 közé (majd egészen a döntőig meneteltünk), akkor a lelkesen, olykor extázisban játszó hazaiak igencsak megnehezítették a dolgunkat, de végül sikerült három szettben felülmúlni a Joel Olazabal Herrera által irányított fővárosiakat.

Idén a sűrű nemzetközi program miatt szerettük volna korán lejátszani a nyolcaddöntőt, és ebben a TFSE partner volt, amit ezúton is köszönünk nekik!

Ellenfelünknek selejtezőt is kellett játszania, ezt azonban gond nélkül abszolválta, miután pénteken 3:0-ra diadalmaskodott a Közgáz SE vendégeként úgy, hogy mindössze 39 egységet engedélyezett a hazaiaknak. Az NB I-ben is magabiztos sikerrel kezdtek, a nyitókörben 3:1-re nyertek a BVSC ellen.

Lebecsülni az osztálykülönbség ellenére semmiképp sem szabad őket, ráadásul a gárda tavaly az utolsó fordulóban bukta el az NB I-es aranyérmet és az Extraligába való feljutást, és abban is biztosak lehetünk, hogy rendkívül motiváltan készül ellenünk.

Számunkra viszont nemcsak a továbbjutás a cél, hanem az is, hogy helyreállítsuk az önbizalmunkat. A Fatum ellen csereként beálló és helyenként vezérré előlépő Glemboczki Zóra úgy véli, hogy szombaton rengeteg hibával játszottak és nagy előnyöket adtak el, amit senki ellen sem engedhetnek meg maguknak, valamint rosszkor és rosszul kockáztattak, ami megbosszulta magát.

„Elsősorban a nyitásfogadásunkat és a nyitásaink minőségét kell helyre tenni, hiszen ez a játék alapja. A keddi mérkőzés jó lehetőség lehet arra, hogy megmutassa a csapat az igazi arcát, továbblépjen és magabiztos győzelmet aratva továbbjusson”

– tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy a TFSE elleni találkozó nem csak arról fog szólni, hogy bejussunk a legjobb 8 közé a Magyar Kupában.

A csapat vezetőedzője, Tóth Gábor úgy véli, hogy mentálisan nem állt készen a csapat a Nyíregyháza elleni rangadóra, de ennek semmi előjele nem volt. Hiányolta az agresszivitást a nyitásokban és a támadásokban, míg fogadásban megremegtek a kezek, emiatt az ellenfél rendszeresen könnyebb helyzetből támadhatott, míg mi 3-4 méterekről igyekeztünk megoldást találni, de még mindig jobb, hogy ezek a problémák most kerültek felszínre, mintha novemberben jelentkeznének. A tréner úgy fogalmazott, tudják, hogy a Békéscsaba ellen mindenki kettőzött erővel lép pályára és meg akarja mutatni, mire képes, de ezt tudni kell kezelnie a csapatnak, és a TFSE részéről is erre számít.

„Nekünk is bele kell adni mindent holnap, hogy megfelelő állapotban érkezzünk majd Kaposvárra is, mert ők most biztosak abban, hogy meg tudnak verni minket. Úgy lehet ebből önbizalomnövelő meccs, ha teljesítünk a pályán”

– mondta Tóth Gábor.

A találkozó kedden 20:00-kor kezdődik a nemrégiben átadott Dr. Koltai Jenő Sportközpontban, a játékvezető Mezőffy Zsolt és Takács Ádám lesz.

Forrás: BRSE