Közösségi oldalak

Sport

Hazai győzelmével tovább szárnyal a Körösladány

Fotó: Erdős Norman

Immár ötödik hete pontot sem veszít a körösladányi csapat az NB III.-as bajnokságban. A sárrétiek vasárnap a Dabast fogadták és múlták felül egy góllal.

A hazai együttes lépett fel támadólag, de túlságosan is siettette a játékot, ezért a befejezések nem sikerültek, pedig Cziroknak volt két ígéretes lekészítése, amiről lemaradtak a társak. A második félidőt jól kezdték a házigazdák, a 49. percben Malkócs passzát könnyű helyzetből Czirok értékesítette.

A folytatásban is nagy nyomás nehezedett a vendégekre, akiket több esetben is a kapusuk tartott meccsben. A Dabasnak egy szöglet után volt lehetősége egyenlíteni, de a kapuvas a ladányiakkal volt. A 76. percben Papp Zsolt lépett volna ki ziccerben, de Dudás buktatta, amiért villant a piros lap számára. A vendégek innen már az eredmény tartására törekedtek, amit kilenc emberrel is sikerült megoldaniuk, mert a végén a második sárgáját begyűjtő Molnár Bence számára is idő előtt véget ért a találkozó.

B.M.

NB III. Dél-keleti csoport 11. forduló

Körösladány MSK–FC Dabas 1–0 (0–0)
Körösladány, 150 néző
Vezette: Dobai János (Aczél Tibor, Szabó Richárd)
Gólszerző: Czirok (49.).
Piros lap: Dudás (76. – utolsó emberként szabálytalankodott), Molnár B. (86. – második sárga lap).

Körösladányi MSK: Selmeczi-Tóth – Papp Zs., Raducu, Wéber, Bakk – Ruzsa, Krajcsó – Pusztai, Zelenyánszki, Czirok – Malkócs. Csere: Kertész, Farkas J., Kisari, Jánovszki, Szilágyi, Szántó, Sztankó, Talpalló N., Rajsli. Vezetőedző: Ekker Attila.

FC Dabas: Berta – Kotroczó, Mayer, Zsuppán, Dudás – Forgács, Molnár B., Kiss Á., Kristóf – Lettner, Józsa.
Csere: Balogh J., Ispán, Surman, Csóri, Benkő, Erhardt, Molnár Z. Vezetőedző: Tóth László.

Ekker Attila: – Az elsődleges célunkat, a három pont begyűjtését elértük, viszont pontosabb befejezéssel hamarabb is lezárhattuk volna a meccs érdemi részét.

Tóth László: – Sajnálom a csapatot, mert nem érdemeltünk vereséget. Alázattal, szenvedéllyel léptünk pályára, amit, ha megtartunk a továbbiakban is, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog az első négy csapat bármelyikét megverni. Büszke vagyok, mert voltak nagyon szép felépítéseink, kombinációink, amivel az ellenfél nem igazán tudott mit kezdeni. Kontrából kaptunk egy elkerülhető gólt, 1-2 játékosnak még fel kell nőnie a feladathoz és agresszívebbnek kell lennie. Sajnálom Dudás kiállítását, mert véleményem szerint még a sárga lap is kérdéses lett volna, de sajnos ezekkel minden idegenbeli mérkőzésen meg kell küzdenünk, sokszor 12 ember ellen kell játszanunk, ez a második félidőben most is így volt. Ennek ellenére a kiállításokat követően is voltak lehetőségeink, helyzetünk, ami azt bizonyította, hogy nagyon nagy tartása volt ezúttal is a csapatnak. Tennünk kell tovább a dolgunkat, mert lépegetünk ugyan előre, még ha ez az eredményekben nem is mindig látható.

Videó: Sportklub