Közösségi oldalak

Sport

Szettet sem vesztett a Magyar Kupában a BRSE

Sikeresen mutatkozott be a Magyar Kupában a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata, amely esélyesként szettet sem engedélyezett az NB I.-ben szereplő lelkes TFSE együttesének.

Nehézkesen kezdte a találkozót a BRSE, az első nyolc ponton megosztoztak a felek, méghozzá úgy, hogy mindig a TFSE járt előrébb. Glemboczki Zóra pontja vetett véget ennek a mintának, nem sokkal később Pintér Andrea blokkjával már hárommal vezettek a vendégek, de innen is visszajöttek a házigazdák, 9:9-nél pedig Tóth Gábor kikérte első idejét. A lendület azonban nemhogy nem érkezett meg, de 13:12-nél ismét a házigazda került előnybe, ami viszont már felébresztette a csabai lányokat, akik egymás után négy ponttal reagáltak, ám a TFSE ezek után is tapadt és lőtávolon belül maradt. A csabai fór 3-4 pont körül táncolt, majd Dominika Strumilo és Margarita Sztyepanyenko pontjaival megvoltak a szettlabdák, amelyek közül végül a harmadikat sikerült értékesíteni.

A második etap rajtjára már nem lehetett panasza Tóth Gábornak. A 8:2-es etap után sem vett vissza a BRSE, állandósult a 10 pontnyi előnye, amit még hizlalni is tudott, közben pedig pályára lépett Budai Viktória és Kotormán Réka is. Végül Glemboczki ütötte be a szettet érő pontot.

Ez a lendület megmaradt a harmadik játszmára is, amit 6:0-val kezdett a Békéscsaba. A feljavuló blokkmunkának és az egyre pontosabb támadásoknak köszönhetően hamarjában plusz tíz pont lett a felek között. Tovább is nyílott az olló, azután a házigazdák visszaállították a korábbi trendet, de 13:23-nál Budai megoldása révén összejöttek a meccslabdák, a negyediket pedig Glemboczki használta ki.
A legjobb nyolc között a Szent Benedek RA–MÁV Előre párharc győztesével találkozik a BRSE, ott már oda-visszavágós rendszerben.

Magyar Kupa női röplabda-mérkőzés

TFSE–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–21, –12, –16)
Budapest, 90 néző.
Vezette: Mezőffy, Takács.

TFSE: Tettamanti 4, Tátrai 5, Kis 8, Turcsányi 1, Zen 2, Tatár 10. Csere: Boller (liberó), Kiss 4, Kökény, Villányi, Török, Vámos 1. Vezetőedző: Joel Olazabal Herrera.

BRSE: Kump 9, Glemboczki 15, Strumilo 24, Sztyepanyenko 1, Pintér 2, Aydinogullari 2. Csere: Kertész (liberó), Bodnár 2, Budai 2, Kotormán 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Tóth Gábor: – Továbbra sem vagyunk elég agresszívak, de azt a közösségnek kell belülről érezni, hogy kellő hőfokon érkezzen meg a meccsbe. Később viszont átvettük a mérkőzés irányítását, kijött az osztálykülönbség, a fiataljaink is játszhattak, így mindenkinek megvolt a mai edzésterhelése.