Közösségi oldalak

Belföld

Az első félidei felhalmozott hátrányt nem sikerült ledolgozni a Békéscsabának

Fotó: kisvardafc.hu

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság szerdai 34. játéknapján túl nagy előnyt adott vendéglátójának a Békéscsaba 1912 Előre II-es csapata, amely a kisvárdai mérkőzés összképe alapján minimum egy pontot Szabolcsban hagyott. A lila-fehérek az első félidő közepére háromgólos hátrányba kerültek, de sikerült felállniuk és úgy kozmetikázniuk, hogy a végén nem érdemeltek vereséget.

Kissé bátortalanul kezdett a tovább fiatalított csabai együttes, ennek hozományaként a félidő közepéig tetemes hátrányba került. Egy szabadrúgásból már a 9. percben megszerezte a vezetést a Kisvárda, amelyet Bíró R. középről, 20 méterről tekert a jobb felső sarokba, 1–0. Egy minutával később Nikolasin talált be Tóth kapujába, aki a jobb összekötő helyén tört be zavartalanul a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről laposan kilőtte a jobb alsó sarkot, 2–0. A 22. percben Marik rúgta fel a tizenhatoson belül Helest, a büntetőt Bíró lőtte a jobb sarokba, a labda Tóth kapusról vágódott a hálóba, 3–0. A folytatásra összekapták magukat a lila-fehérek és egyre bátrabban játszottak. Ennek eredménye lett a szépítés is a 34. percben. Czvalinga tört a tizenhatoson belülre, egy csel után középre centerezett, a labda pedig a menteni igyekvő Králik lábáról a saját kapujába vágódott, 3–1.

A játék menete szünet után sem változott meg. A szabolcsi alakulat kezdeményezett valamivel többet, de ekkor már nem igazán boldogult a szervezetten védekező Békéscsabával, amely egy-egy kontrával tartotta sakkban ellenfelét. Pap Szabolcs előtt adódott szépítési lehetőség, amikor a kapusra vezethette a labdát, de elhibázta ziccert. A 66. percben Styecz Bence már nem tette meg ugyanezt. Czene és Králik között vitte be a labdát, majd 14 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtt, 3–2. Felbátorodtak a lila-fehérek és a kezdeményezést is átvették, az eredmény óvására berendezkedő hazaiaktól, akik az utolsó tíz percben már a térfelükről sem igen tudtak kimozdulni. Akadtak lehetőségek is az egyenlítésre, azonban Perehanec minden kísérletet lefülelt, így a csabaiak végül pont nélkül maradtak.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Kisvárda Master Good II–Békéscsaba 1912 Előre II 3–2 (3–1)
Kisvárda, 150 néző
Vezette: Nagy Róbert (Szabó Ferenc Szilárd, Molnár László Máté).
Gólszerző: Bíró R. (9., 22. – 11-esből), Nikolasin (10.), ill. Králik (35. – öngól), Styecz (67.).

Kisvárda II: Perehanec – Czene, Králik, Vass, Sikorszki – Bíró R., Avetiszjan – Simon M. (Kirjukin, 60.), Nikolasin (Szirota, 83.), Heles (Perevuznik, 72.) – Bokor (Gritsu, 72.). Vezetőedző: Kocsis János.

Békéscsaba II: Tóth A. – Sipaki, Szabó Cs., Czvalinga, Zahorán (Kasik, 80.) – Pap Sz., Bónus, Styecz, Marik (Zelik, 46.) – Oláh Á., Mágocsi. Edző: Mészáros Márk.

Kocsis János: – Nagyon jól kezdtük a meccset, a terveink szerint alakult minden, nem hagytuk kihozni a labdát, a rengeteg labdaszerzés három nullás előnyt eredményezett. Emellett két nagy helyzetünk is kimaradt, aztán az ellenfél az első felívelt és a tizenhatosunkon belül leesett labdájából, öngól után szépíteni tudott. Ez elbizonytalanította a csapatot, és bár a második félidőt is jobban kezdtük, ahogy telt az idő, az ellenfél is többet kockáztatott, mi pedig tudat alatt is az előnyt próbáltuk megtartani. A második békéscsabai gól után nagyon beszorultunk, de a lényeg, hogy nyertünk.

Mészáros Márk: – Az első félidőt nagyon rossz mentalitással játszottuk le, kevés minőségi futás volt és nyert párharc. Sajnos keveset láttam viszont abból, amit elterveztünk és gyakoroltunk. A második félidőhöz viszont gratulálok a csapatnak! Teljesen más felfogásban léptünk pályára és ekkor már láttam azokat a játék elemeket is, amikkel meg tudtuk bontani a hazai csapatot. Az első félidei felhalmozott hátrányt sajnos nem sikerült ledolgozni, de úgy vélem, hogy egy gyengébb csapattól kaptunk ki.