Közösségi oldalak

Sport

A mérkőzés végén veszített pontot a Békéscsaba

Fotó: Gyirmót FC

A tavaszi hazai bajnoki rajton győzelmet szalasztott el a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A lilák remek játékkal rukkoltak ki a Gyirmót ellen, sokáig vezettek is, sőt a helyzeteik alapján bebiztosíthatták volna a sikerüket, ehelyett azonban végül be kellett érniük az egyik ponttal.


26. perc: Váradival szemben szabálytalankodtak a gyirmóti védők a tizenhatos vonalán belül a bal oldalon. Kovács játékvezető habozás nélkül mutatott a büntetőpontra, a labdát pedig Horváth Péter küldte laposan a kapu jobb sarkába, 1–0.
83. perc: A bal oldalon üresen felbukkanó Nagy Patrik tálalt középre a védők sűrűjében, a labda Madarász Márkot találta meg, aki 8 méterről helyezett a kapu bal sarkába, 1–1.

Élénk iramban kezdtek a csapatok, az első védést Hársfalvinak kellett bemutatnia az 5. percben, amikor Mikló bal szélről megeresztett lövést hárította lábbal. A vendégek sok passzos játékkal próbálták birtokolni a labdát, de a csabai kapu előteréig csak ritkán tudtak eljutni. Az egyik ilyen esetet a 13. percben Medgyes lövése jelentette, amit Póser védett elvetődve. A másik oldalon Hudák ijesztett rá a győri szurkolókra, kis híján a saját kapujába helyezte a labdát szorongatott helyzetben. A csabaiak agresszíven letámadtak, ami nem igazán ízlett a látogatóknak. A félidő felét átlépve érett góllá a hazaiak fölénye, azt követően viszont az ő térfelükre terelődött a játék. Ebben az időszakban gyors kontrákból próbálták zavarba hozni az egyre inkább felbátorodó gyirmótiakat, ezeknél azonban Hársfalvi rendre az útjukat állta. A 40. percben így is növelhették volna az előnyt, ha Máris balról erősen kapu elé tett labdájáról nem marad le centikkel Váradi, összességében azonban nem volt érdemtelen a félidei vezetés.

Czékus 18 méteres veszélyes lapos lövése jelentette az első eseményt a térfélcserét követően, de a lila-fehérek a folytatásban is gyakran hozták nehéz helyzetbe a vendégek bizonytalankodó védelmét. Csapata tanácstalan játékát látva, Csertői Aurél a 61. percben három helyen is frissítésre szánta el magát. Egy időre átvette az irányítást a Gyirmót, Póser kapuja előterében azonban elfogyott a tudománya a jól záró védelemmel szemben. A 72. percben óriási lehetőséget hagyott ki a Békéscsaba. A védők zavarodottságát kihasználva, Hamed találhatott volna kapuba közelről, de túlságosan is megemelte a labdát, ami a felső lécről pattant ki. Beszorult a Gyirmót, Hamed rövidesen fejjel találhatott volna be, de Hársfalvi nagy bravúrral szögletre tolta a játékszert. Többször is bebiztosíthatta volna sikerét az Előre, ehelyett a kimaradt lehetőségeik megbosszulták magukat. A hajrában egy kihagyás elég volt a vendégeknek, hogy egyenlítsenek, sőt a fordításra is megvolt a lehetőségük, de Szegi jobbról megküldött lökete a kapufa tövéről pattant ki.

Végül megosztoztak a pontokon a csapatok, ez az eredmény pedig mindent egybevetve, a győriekre nézve hízelgő.
Ha mindig így tud játszani a lila-fehér együttes, akkor hamarjában maga mögött tudhatja a veszélyes zónát a tabellán.

B.M.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Gyirmót FC Győr 1–1 (1–0)
Békéscsaba, 460 néző
Vezette: Kovács Imre (Baghy Csaba, Rózsa Dávid).
Gólszerző: Horváth P. (27. – 11-esből), ill. Madarász (83.).
Sárga lap: Máris (21.), Bora (33.), Czékus (91.), ill. Medgyes (11.), Soltész (37.), Major (69.).

Békéscsaba: Póser – Puskás, Albert, Bora, Mikló – Zvara, Kitl, Horváth P., Máris (Hamed, 62.) – Váradi (Hodonicki, 71.), Czékus. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Gyirmót FC: Hársfalvi – Major (Szegi, 78.), Hudák, Polgár (Csörgő, 78.), Hajdú – Soltész (Simon, 61.), Kovács D. (Nagy P., 61.), Kovács M., Madarász – Erdei (Kicsun, 61.), Medgyes Z. Vezetőedző: Csertői Aurél.