Közösségi oldalak

Sport

Bács-Kiskun megyében tesztelt a Füzesgyarmat

Fotó: Daru Andrea

A Bács-Kiskun megyei I. osztályú bajnokság második helyén Jánoshalma vendégeként tartotta meg a bajnoki főpróbáját a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata. A sárrétiek eltérő félidők végén nyerték a hat gólt tartogató vasárnapi mérkőzést, és a házigazdák vendéglátásának köszönhetően két napot tölthettek el a bácskai kisvárosban.

A gyarmati csapat az első félidő során többet birtokolta a labdát, két tiszta lehetősége is volt a gólszerzésre, egy labdaszerzést követően mégis a hazaiak szereztek vezetést a 10. percben. A félidő közepén ez volt a forgatókönyv a második jánoshalmi gól előtt is. Hiába volt több kecsegtető lehetősége a vendégcsapatnak, ezek rendre kimaradtak, a házigazdák viszont változatlanul veszélyesen kontráztak.

A szünetben bizonyára komoly fejmosás volt a sárrétiek öltözőjében, a második félidőt még magasabb fordulatszámon kezdték Kis Szabolcsék. Ennek hamarjában szépítés lett az eredménye, egy végletekig kijátszott akciót Szabó Bence zárt le eredményesen. A félidő derekán ledolgozta hátrányát az FSK, miszerint egy szöglet utáni szituációnál a tisztán hagyott Kis Szabolcs belsőzött a kapuba.

Lendületben maradt a vendégcsapat, jött az újabb gólja is. A 76. percben egy szögletnél röviden mentettek a védők, Urbanowski pedig 14 méterről kapásból talált be. A végszót Popescu villanása jelentette, aki egy felívelt labdát 16 méterről a kilépő kapus fölött csúsztatott a léc alá.

Összességében a sárrétiek végig irányították a mérkőzést, szünet után pedig eredményesen korrigálták az első félidő során védekezésben elkövetett hibáikat.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Jánoshalmi FC–Füzesgyarmati SK 2–4 (2–0)
Jánoshalma, 50 néző
Vezette: Fülöp.
Gólszerző: Huszka (10.), Papp (21.), ill. Szabó B. (55.), Kis Sz. (67.), Urbanowski (76.), Popescu (90.).

Füzesgyarmat: Fildan (Zsibrita, 60.) – Soós (Virág, 60.), Achim Á., Raducu, Urbanowski, Pataki (Csukodi D., 80.) – Bódis, Achim S. (Csukodi Z., 80.), Kis Sz. – Szilágyi (Szabó B., 30.), Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Boros Tibor: – Szeretném megköszönni a jánoshalmi klubnak és támogatóinak a szívélyes vendéglátását. Részben csapatépítésnek fogtuk fel a hétvégét. Az első félidőben a disznótoros menü eltompított néhány játékosunkat, de az edzőnk szünetbeli fejmosása felébresztett mindenkit. A második félidő feljavuló helyzetkihasználása a mérkőzés összképét is pozitívvá változtatta számunkra.