Közösségi oldalak

Kultúra

Medvegyev üzent Orbán Viktornak: Молодец, Виктор

Medvegyev üzent Orbán Viktornak: Молодец, Виктор

Orbán Viktor péntek reggeli kijelentéséhez gratulált az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese. A kormányfő a Kossuth rádióban arról beszélt, Ukrajna nem létező ország pénzügyi értelemben. Medvegyev annyival egészítette ki a miniszterelnök szavait, hogy amint Ukrajna finanszírozása megszűnik, ez a sors vár az országra is. A politikus szerint „senkinek sincs rá szüksége”.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió vendége volt. A kormányfő a beszélgetés alkalmával több témát is érintett, többek között a magyar–amerikai viszonyt, valamint az ukrajnai háborút.

A magyar emberek élete is a tét

A miniszterelnök a műsorban a háború legfőbb támogatójának nevezte az Egyesült Államokat, ám álláspontja szerint az amerikai–orosz barátságnak ezt a véleménykülönbözetet ki kell bírnia. Amerikánál biztonságosabb hely nincs, oldalról tengerek, felülről Kanada védi őket. A Kárpát-medencéről ez nem mondható el, Budapestről és Kassáról máshogy néz ki a történelem és a most zajló háború – tette hozzá a miniszterelnök.

Persze Amerikában együttéreznek az elesett katonákkal, nekem viszont egyből az jut eszembe, hogy talán egy magyar ember halt meg a fronton. Világossá tettem többször is, hogy a magyarok nem engedik meg, hogy belepréseljenek minket egy háborúba. Nem fogunk fegyvereket szállítani Ukrajnának

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

A kormányfő kitért a háború eszkalációjának lehetőségére is, megismételve Kocsis Máté szavait. A Fidesz frakcióvezetője korábban azt mondta:

„Minél több ország vonódik bele az ukrajnai háborúba, annál nagyobb iramban haladunk egy világháború felé.”