Közösségi oldalak

Hírek

Vizsgálatot indít az Orbán-kormány kémbotrányával kapcsolatban az adatvédelmi hivatal

Vizsgálatot indít az Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a Pegasus-botrány miatt. Az eljárást a hivatal “a sajtóban megjelent hírekkel összefüggésben” indította el.

Az ügyről a hatóság az eljárás lezárultáig nem kíván részleteket megosztani. Az adatvédelmi hivatal elnöke, Péterfalvi Attila jegyezte az ügy vizsgálatának elindításáról hírt adó döntést, ami arra utal, hogy visszatért a nyaralásból.

“A mostani hírek titkos információgyűjtésre utalnak, ezt a szakszolgálat végezheti igazságügyi miniszteri vagy bírói engedély alapján”

— mondta ezt még a szabadságolása idején, július végén Péterfalvi. Ez alapján a hatóság azt is meg tudja majd állapítani, adott-e felhatalmazást a szakszolgálatoknak a bírói hivatal vagy Varga Judit igazságügyi miniszter.

Az Ügyészség már korábban vizsgálatot indítot a Pegasus-üggyel összefüggésben. A vizsgálat alapján mindössze annyit állapíthatnak meg, történt-e bűncselekmény, tehát valóban bizonyított-e a lehallgatás ténye.

naih.hu/444.hu nyomán

YouTube csatorna

RSS Sportklub hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!