Közösségi oldalak

Hírek

Videón a halálos börgöndi légibaleset

Helyszínelők a börgöndi repülőternél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én. MTI fotó: Lakatos Péter

A földbe csapódott Börgöndön egy repülőgép, amelyen ketten utaztak. Az Index úgy tudja, hogy a helyszínre három mentőhelikopter is érkezett. A légi parádét állítólag a baleset következtében lefújták. Az Országos Mentőszolgálat közölte, hogy két ember életét nem lehetett megmenteni, hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy a rendezvényt biztosító mentők kezdték meg a sérültek ellátását, mentőautók és három mentőhelikopter is a helyszínre érkezett.

Két ember életét nem lehetett megmenteni. Hárman (egy kislány, egy nő és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket mentőhelikopterekkel viszik budapesti kórházakba. Egy kisfiú könnyebben sérült, őt helyszíni ellátás után a székesfehérvári kórházba viszik – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A Börgöndi Légiparadén lezuhant a HA-RDM lajstromjelet viselő T–28-as Trojan kisrepülő – közölte közösségi oldalán a Budflyer nevű blog. Az fmc.hu beszámolója szerint a repülőgép a földbe csapódott, és a földet érés pillanatában berobbant. Mint írták, nem hivatalos információk szerint a T–28 Trojan gépen ketten, apa és fia utaztak. A Délmagyar információi szerint a gép tulajdonosa, Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád vesztette életét a balesetben.Rózsavölgyi Vilmos az Agro-Aero 2000 Kft.-t, azon belül pedig a Rivair Pilot School pilótaképzőt is vezette. A honlapjuk szerint fia, Rózsavölgyi Árpád repülőoktatóként tevékenykedett a családi vállalkozásban. A látogatókat arra kérték, hogy ne rohamozzák meg a parkolót, hogy a mentők tudjanak közlekedni. A portál hozzátette, hogy a baleset miatt állítólag lefújták az idei légi parádét, és a légtérbe sem engednek be semmilyen légi járművet. Azt biztosan lehet tudni, hogy nem a parkoló autókra zuhant a repülő, azok nem sérültek – írták.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője ezzel szemben a feol.hu-nak azt mondta, hogy a sportrepülő bemutatórepülés közben zuhant le, és egy parkoló autóba csapódott, amely szintén kigyulladt. Mint mondta, a helyszínen a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület kezdte meg a mentést. A portál szerint a tragédiával végződött manőver egy alacsony magasságban végrehajtott úgynevezett orsó volt. Úgy vélik, hogy azt a pilóta valószínűleg a kelleténél kisebb sebességgel hajtotta végre, aminek következtében a gép „lecsúszott”. Hozzátették, hogy ha nagyobb a magasság, a pilótának még maradt volna ideje korrigálni, így azonban erre nem volt semmi esélye.

RSS Sportklub hírek

YouTube csatorna

RSS Időjárás

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!