Vásárláskor lopta el más pénztárcáját

Békésen, egy boltban rövid időre letette egy pultra és őrizetlenül hagyta a pénztárcáját egy férfi. Észrevette ezt egy másik vásárló, aki elvette a tárcát, a táskájába tette és elvitte. A lopás miatt indult ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

Lopásról értesítették 2021. december 30-án dél körül Békés megyében a rendőrséget. Békésen, egy üzletben vásárlás közben rövid időre letette egy pultra és őrizetlenül hagyta a pénztárcáját egy férfi. Észrevette ezt egy másik vásárló, aki elvette a tárcát a benne lévő pénzzel, iratokkal és bankkártyával együtt, majd betette a táskájába és elvitte. Az üzletben működő kamera rögzítette a bűncselekményt. Miután a rendőrök azonosították a lopás elkövetésével gyanúsítható nőt, előállították a Békési Rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárás indult ellene. A nyomozók a pénztárcát a tartalmával együtt megtalálták és visszaadták a tulajdonosának. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A történtekkel kapcsolatban a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei ismételten kérnek mindenkit, hogy ha vásárolni mennek, a pénztárcáikat, mobiltelefonjaikat jól záródó táskában, cipzáras zsebben hordják! Miközben nézelődnek, válogatnak az áruk között, táskáikat, pénztárcáikat, még rövid időre se tegyék le a pultra, polcokra és ne hagyják a bevásárlókocsiban! Vásárláshoz lehetőleg annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire előreláthatólag szükségük lesz! A pénztárcáikban a bankkártyák mellett ne legyen ott a PIN-kód!

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!