El akarta játszani a becsületes megtalálót, de lebukott

Jogosítványa nincs, ennek ellenére ellopott egy ház elől egy segédmotor-kerékpárt egy fiú Orosházán. Másnap támadt egy újabb ötlete, de még mielőtt megvalósította volna, a tulajdonos „nyakon csípte”. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.


Lopással gyanúsítható fiatalt állítottak elő a rendőrök 2021. július 30-án 15 óra körül Orosházán, a Szentesi útról. A 17 éves fiú előző nap, este kerékpárral ment a Téglagyári úton, ahol meglátott egy utcán parkoló segédmotor-kerékpárt. Közelebbről is megnézte és észrevette, hogy benne van az indítókulcs. Jogosítványa nincs, mégis elindult vele, a város határában földutakon motorozott, majd egy bozótos helyen elrejtette a járművet. Másnap az interneten látta, hogy a tulajdonos keresi a kétkerekűt.

Ekkor az az ötlete támadt, hogy ő lesz a megtaláló, még egy hangüzenetet is küldött a tulajdonosnak azzal, hogy „… én is keresni fogom a motort.” Ezután elment a rejtekhelyhez és elindult vele, de pechére meglátta a tulajdonos és a rendőrök megérkezéséig feltartóztatta őt. Az Orosházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2022. január 17-én továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!