Közösségi oldalak

Hírek

Tavaszi idővel indul a május

Vasárnap a napsütést többfelé gomolyfelhők zavarhatják meg, elszórtan átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar is kialakulhat. A keleties szél több tájegységünkön megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos is lehet. Hajnalban 3 és 11, délután 18 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn a magasra törő gomolyfelhőkből ismét számítani kell elszórt záporokra, néhol egy-egy zivatarra is. A keleties szél ismét többfelé élénk lehet, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. Délután 19-24 fokra van kilátás.

Kedden gyakran takarhatják gomolyfelhők a napot, és több tájegységünkön is számítani kell záporok, zivatarok kialakulására. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. 20 és 24 fok közötti maximumokra van kilátás, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen visszaeshet a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, és többfelé előfordulhatnak időnként záporok, zivatarok a nap különböző részeiben. A szél elsősorban záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. A hajnali, reggeli órákra pára- és ködfoltok kialakulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet ezeken a napokon 19 és 25 fok között alakulhat, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen lehűlhet a levegő.

Forrás: Időkép.hu