Közösségi oldalak

Hírek

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy ember Maglódon

Szén-monoxid-mérgezésben életét vesztette egy ember vasárnap Maglódon – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre azt írta: vasárnap délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy maglódi családi házban lakó ember nem ad életjelet magáról. A tűzoltók a földszinti fürdőszobában megtalálták az illetőt, de az életét már nem lehetett megmenteni. A helyiségben nem volt szén-monoxid-érzékelő, a nyílt égésterű gázkészülék már nem üzemelt. A balesetet rekonstruálva a tűzoltók rendkívül magas értékben mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét.
Az eset körülményeit és okát vizsgálják – közölte.

Dóka Imre emlékeztetett, hogy szombaton egy kecskeméti családi házban történt szén-monoxid-mérgezés, ott is életét vesztette egy ember. A tűzoltó őrnagy hangsúlyozta: nyílt égéstérrel rendelkező tüzelő-fűtő berendezéseknél a megfelelő levegő-utánpótlásról gondoskodni kell. Egy köbméter gáz elégetéséhez tíz köbméter levegőre van szükség. Ha ez nem biztosított és a kémény sem megfelelő, az tragédiához vezethet – húzta alá.

MTI