Közösségi oldalak

Hírek

Északon újabb havazás, máshol változékony lesz az időjárás

Perkáta vasárnap reggel. Fotó: Szentes Kitti/Időkép

Vasárnap délelőtt sokfelé számíthatunk csapadékra. Északon, északkeleten havazás lesz a jellemző, délen és keleten hó, havas eső, eső is lehet, míg délnyugaton eleinte ónos eső eshet. Délután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, de a Dunától keletre ekkor még marad a borongós, párás idő és többfelé várható eső, havas eső, északkeleten havazás. A Dunántúl északi felén megélénkülhet a szél. Napközben -1 és +7 fok várható, nyugaton, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Hétfőn sok lesz felettünk a felhő, csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, zápor, északon havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell. A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet. A délies szél sokfelé élénk, néhol erős lehet. Északon 0-4, máshol 5-10 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.


Kedden a nap első felében országszerte sok napsütésre van kilátás, majd délután délnyugat felől felhők érkeznek a Dunántúl és az Alföld déli része fölé, és ezeken a tájakon a délután második felében és este egyre többfelé elererd az eső. Kezdetben a Dunától keletre elszórt záporok kialakulhatnak, északon reggel ónos eső sem kizárt, majd délután északkeleten néhol lehet még egy-egy futó zápor. A nyugati-délnyugati szél északon, északkeleten élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 4 és 12 fok között alakulhat.

Szerdán szükség lesz az esernyékre, enyhébb, ám esős időre van kilátás. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 9 fok között alakulhat.

Csütörtökön már csak helyenként számíthatunk csapadékra, a nap is előbújhat a felhők közül. A néhol kissé szeles időben 3-9 fokra van kilátás a legmelegebb órákban.

Forrás: idokep.hu