Közösségi oldalak

Hírek

Polgárőrök mérték össze tudásukat Békés megyében

Hét csapat indult a Mezőberényben megrendezett XIX. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyen. Csapatban a békéssámsoni önkéntesek győztek, egyéniben egy szarvasi polgárőr nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Békési Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2023. április 15-én rendezte meg a XIX. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny megyei fordulóját Mezőberényben. A versenyzőket Serb László r. alezredes, a Békési Rendőrkapitányság osztályvezetője köszöntötte.

Ezután elméleti és gyakorlati feladatokban mérték össze tudásukat a polgárőrök, tesztet töltöttek és ügyességi pályán is bizonyíthattak. Az eredményhirdetésen Hudák Pál r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszönte meg a polgárőrök áldozatos munkáját és gratulált a versenyen nyújtott teljesítményükhöz.

A legeredményesebb a békéssámsoni csapat lett, amelynek tagjai Sütő Ádám, Zámbori Tamás, Szalma Árpád és Maxi János. A második helyen a Mezőberényben és Kamuton szolgáló polgárőrök együttese végzett.

A négyest Balog Marianna, Kozma István, Gál Ferenc és Taba Márk Balázs alkotta. A harmadik legjobb teljesítményt a csabaszabadi csoport nyújtotta, amelyben Kesjár Mátyás, Tomán Zoltán, Kesjár István Mihály és Kesjár Ádám Dániel versenyzett.

Egyéniben a szarvasi Pljesovszki János lett az első, másodikként végzett Zámbori Tamás Békéssámsonból, a harmadiknak járó díjat pedig Szalma Árpád vehette át, aki szintén a békéssámsoni csapat tagja volt.