Közösségi oldalak

Hírek

Embercsempészés gyanúja miatt őrizetben

Elek külterületén leállítottak a határrendészek egy személyautót, amellyel egy török állampolgár határsértőket szállított. A sofőr őrizetben van, a Magyarországra illegálisan érkezett külföldieket a rendőrök átadták a román hatóság képviselőinek.

Elek külterületén, 2023. április 16-án 17 óra 15 perckor lakossági jelzést követően a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség határrendészei leállítottak egy svéd rendszámú, egyterű autót. A járművet egy török állampolgár vezette, és hat külföldi utazott vele. Az utasok közül négyen pakisztáni, ketten Srí Lanka-i állampolgárnak mondták magukat, de a személyazonosságukat és a Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.A gyanú szerint néhány órával korábban, Lőkösháza külterületén illegálisan lépték át az államhatárt. A rendőrök őket, és az embercsempészéssel gyanúsítható török állampolgárt is előállították. A török férfit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága őrizetbe vette, a határsértők ellen pedig idegenrendészeti eljárás indult, és a határrendészek 2023. április 17-én átadták őket a román hatóság képviselőinek – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

RSS Sportklub hírek

YouTube csatorna

RSS Időjárás

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!