Ne álljon be a sorba, mert a rendőrök kiállítják

Békés megyében szinte minden nap történik rendőri intézkedés ittas járművezetés miatt. A rendőrkapitányságok sorra továbbítják az ügyeket az ügyészségekre. A rendőrség kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen, mert a büntetés mellett baleset lehet a következménye.

Fia hazaérkezését ünnepelte, lányáért ment a vasútállomásra. Ilyen és ehhez hasonló magyarázatokkal találkoznak a rendőrök, amikor ittasan vezető autósokat állítanak elő. Az előbbi okkal egy almáskamarási férfi védekezett, akit 2021. november 4-én délelőtt Magyarbánhegyesen állítottak le a rendőrök. Felesége személygépkocsiját vezette, majd miután alkoholfogyasztást jelzett nála a szonda, elismerte, hogy hajnalig italozott, házi pálinkát ivott annak örömére, hogy külföldről hazaérkezett a ritkán látott fia.

A másik magyarázattal egy kötegyáni férfi indokolta meg azt, hogy ittasan vezetett. Állítása szerint nem tudta előre, hogy el kell mennie a lányáért a vasútállomásra, ezért mikor a munkából hazaért, megivott egy pohár sört. Később telefonált a lánya, hogy érte kell mennie, de amikor elindult, száz méter megtétele után a rendőrök leállították. A férfi kihallgatásán hozzátette, hogy nem érezte magát ittasnak, ezért ült volán mögé. Ha érezte volna magán az alkohol hatását, megkért volna valakit arra, hogy vigye haza a gyermekét.

A rendőrség mindkét büntetőeljárás vizsgálati szakaszában egy hónapon belül elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket és az ügyek iratait továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.