Közösségi oldalak

Hírek

Mszp: Ismét rendszerváltásra van szükség!

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott az MSZP békéscsabai szervezete melyen jelen volt Komjáthi Imre, a párt társelnöke is. A kiépült önkényuralom 2023-ra veszélybe sodorta Magyarországot, ezért ismét rendszerváltásra van szüksége hazánknak – jelentették ki a képviselők.

A Magyar Szocialista Párt szociáldemokrata pártként, baloldaliként (egyedül is és a többi demokratikus ellenzéki párttal közösen is) a rendszer elfogadhatatlan valóságával szemben alternatívát kíván felmutatni, olyat, amely világos megoldást jelent a társadalom többsége számára, amely megértéssel, empátiával közelíti az emberek gondjait.

Miklós Attila, az MSZP Békéscsabai Szervezetének elnöke:

Békés megyéből folyamatosan kivonul az állam és felhagy a közszolgáltatásokkal. Megyénk a legtöbb mutató tekintetében csupán sereghajtó. Ilyen például a természetes fogyás amelyben megyénk messze meghaladva az országos átlagot legrosszabb helyen szerepel és a bérek, ahol csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye teljesít nálunk rosszabbul. Ezek mind olyan tényezők, amelyek az állam tehetetlenségét mutatják. Mi szocialisták abban vagyunk érdekeltek, hogy esélyt és lehetőséget tudjunk teremteni az itt élőknek. Ezért dolgozunk arendszerváltásért!

Komjáthi Imre, a Magyar Szocialista Párt társelnöke:

Az MSZP számára az országjárás nem csak egy kampány, hanem életmód. A mi politikánk alapját a helyben összegyűjtött információk és konkrét problémák jelentik. Több mint 150 szakértő dolgozott azon, hogy elkészüljön„Rendszerváltást!” című programunk, amely az élet minden területén megoldást kínál az ország számára. A jelenleg kiépült rendszerben dolgozó magyar ember folyamatosan fizet. Fizeti az EU-ban rekord mértékű ÁFA-t, fizeta magán egészségügyben,magán oktatásban, mert az állam nem képes ellátni feladatát.

Olyan kormányra van szükség, amely nem a nagytőke, hanem az itt élő emberek érdekét veszi figyelembe, ahol a minimálbér adómentes, mert a legkevesebbet keresők kenyeréből már nem lehet többet letörni. Az MSZP rendszerváltást programja nyújt megoldást, szakmai válaszokat a rendszerszintű problémákra.