Közösségi oldalak

Hírek

Együttműködés a biztonságos közlekedésért

Közös járőrszolgálatot láttak el az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség rendőrei és a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai.


A magyar-román együttműködés keretében rendszeresen szervez közös közlekedésrendészeti járőrszolgálatot az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A román rendőrök 2032. november 23-án teljesítettek közös szolgálatot békéscsabai kollégáikkal. Az ellenőrzések során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a rossz műszaki állapotú járművek kiszűrésére, az okmányok, engedélyek meglétére és érvényességére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára.

A közös szolgálat célja volt az is, hogy kiszűrjék azokat a nemzetközi forgalomban részt vevő járművezetőket, akik nem kipihenten ülnek a volán mögött. A közös ellenőrzés lehetőséget ad arra is, hogy a két ország rendőrei tapasztalatot cseréljenek, megosszák egymással a határ menti területek közbiztonságával kapcsolatos ismereteiket, információikat. Az együttműködésnek megfelelően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is rendszeresen részt vesznek a határ túloldalán szervezett járőrszolgálatok ellátásában – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.