Közösségi oldalak

Hírek

Jobbik: Pintér Sándor hagyjon fel az újságírók megfélemlítésével!

Újabb példátlan dolog történt a magyar sajtószabadság és demokrácia Orbán-rezsim általi módszeres leépítésében: egy „felelős” magyar miniszter nyilvánosan megfenyegetett egy, a köztájékoztatás érdekében munkáját végző újságírót. A néppárti Jobbik elkötelezett a demokrácia és a sajtószabadság mellett, ezért nem hagyhatjuk szó nélkül Pintér elvtárs eljárását.

 

Sajtóbeszámolók szerint az RTL Klub újságírója próbált feltenni a lehallgatási botrányhoz kapcsolódó kérdéseket. Pintér érdemi válasz helyett arra utalt, hogy az újságírót, mint felbujtót, felelősségre kellene vonni, mert Pintért egy államtitok megsértésére próbálja rávenni. A belügyminiszter fenyegetően hozzá tette, hogy „végig kell gondolni azt is, lejátsszák-e” a felvételt a beszélgetésről.

 

Pintér elvtárs óriásit téved. Egy újságírónak az a dolga, hogy egy ilyen súlyú ügyben kérdéseket tegyen fel; a közbizalmát élvező tisztviselőnek pedig, hogy válaszoljon. Pintér elvtárs ehelyett fenyeget. Úgy viselkedik, mint egy rendőrállam főrendőre. Persze Pintér elvtárs az MSZMP-ben Biszku és Benkei elvtársak rendőrségében szocializálódott, ahol, ha kedvük volt, rögtön el is vitethették az újságírót. Pintér elvtárs azonban most elvesztette az önkontrollt ezzel az elszólásával, és világossá tette, hogy szíve szerint régi főnökei és a mai orosz és fehérorosz módszereket követné, ahol hajnalonként oknyomozó újságíróknál kopogtat a rendőrség. Orbán és Pintér már régen erre az útra lépett, amit semmi sem mutat jobban, mint a lehallgatási botránnyal kapcsolatos hárítás és sunyítás. Egyre több magyar ember eltökélt abban, hogy az Orbán-rezsimet el kell zavarni, ahol már arra is fenyegetés a válasz a kormánytól, hogy az állam megfigyeli-e állampolgárait, behatol-e tudtuk nélkül a családok magánéletébe?

 

A mi válaszunk az, hogy elég volt! Az egész orbáni maffiaállamnak el kell tűnnie a történelem süllyesztőjében az összes egykori kommunista elvtárssal együtt! Pintér elvtárs pedig addig is hagyjon fel az újságírók megfélemlítésével

– áll a portálunkhoz eljuttatott Jobbik közleményében.