Közösségi oldalak

Hírek

MÖM: Nem lesz egészséges nemzet, az államilag megbecsült magyar egészségügy nélkül!

A Magyar Önvédelmi Egyesület szolidaritást vállal a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával.

Az új szolgálati jogviszony rendkívül nehéz helyzetbe hozta az egészségügyi szakdolgozókat, a különböző pótlékokat eltörölték, ezzel lényegében csökkent a fizetésük, amely következtében tömegesen készülhetnek a pálya elhagyására.

Az elmúlt másfél év megfeszített, emberfeletti munkája után a méltányos szabadságolás és bérrendezés helyett pedig a kötelezően előírt védőoltást kaphatják meg jutalomként.

A Magyar Önvédelmi Egyesület álláspontja szerint egy egészséges ország nem létezik a kiegyensúlyozott feltételek mentén működő egészségügyi ágazat, illetve erkölcsileg és anyagilag is megbecsült egészségügyi szakdolgozók nélkül.

Méltánytalannak tartjuk a kormány hozzáállását, hogy a bérrendezéssel, az új jogviszonnyal és a szakdolgozók kiszolgáltatott helyzetével kapcsolatban, nem hallgatja meg a kamara álláspontját.

Ezért a Magyar Önvédelmi Egyesület szolidaritást vállal a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával és minden honfitársunkat arra kérjük, hogy július 31-én, Budapesten a Hősök terén jelenlétükkel is támogassák az egészségügyi szakdolgozók nagygyűlését!

– áll László Attila Tibor a Magyar Önvédelmi Egyesület elnökének portálunkhoz eljuttatott közleményében.