Közösségi oldalak

Hírek

Halálos hajóbaleset történt a Dunán

Rendőrségi helyszínelés egy balesetet szenvedett motorcsónak roncsánál az újpesti hadikikötőben 2024. május 19-én. MTI fotó: Lakatos Péter

Halálos hajóbaleset történt Verőcénél, ahol információk szerint egy szállodahajó ütközött egy másik kisgéphajóval szombat éjjel. Előzetes jelentések szerint ketten meghaltak, és öten eltűntek a baleset következtében.

A köztelevízió tájékoztatása szerint Verőcénél egy kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval. Ketten meghaltak – egy férfi és egy női holttestet sodort partra a víz Verőcénél és a megyeri hídnál –, és öten eltűntek a balesetben.

Szombat éjszaka, néhány perccel éjfél előtt jelzés érkezett a katasztrófavédelemhez, hogy Verőce közelében esetleges hajóbaleset történt, a szentendrei, a váci és fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltókat is a helyszínre riasztották a Pest megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint.

Egy vérző fejű, olaszul beszélő férfit találtak a 12-es főút mellet, verőce magasságában, onnan gondolták, hogy hajóbaleset történhetett.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kisgéphajón, amellyel a szállodahajó ütközött, összesen nyolcan utaztak. Ők mind felnőttek, közülük ketten meghaltak, és öten eltűntek. Három férfi és két női utast jelenleg is keresnek.

Az eltűnteket motorcsónakokkal és drónokkal is keresik, a szállodahajót Komáromnál állították meg, a jármű oldala sérült volt. A kisgéphajót a Megyeri hídnál vontatták partra.

A rendőrség több ember halálát okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. 87 egységgel és 31 technikai eszközzel keresik jelenleg az eltűnteket.

A köztévé helyszíni tudósítója közölte, hogy a Komáromban megállított hajó egy 109 méteres, 110 ember befogadására képes svájci szállodahajó, amelynek a végső úticélja nem Komárom volt, nagy valószínűséggel elhagyta volna az országot.

Nem hivatalos információk szerint senki nem sérült meg az utasok közül – azt nem erősítették meg, hogy hányan utaztak a fedélzeten –, a szakemberek ugyanakkor dolgoznak a helyszínen.

Bevezető képünk illusztráció! MTI fotó: Bruzák Noémi