Közösségi oldalak

Hírek

Elhunyt Kocziha Tünde egykori békéscsabai politikus és pedagógus

Elhunyt Kocziha Tünde, aki 2010 és 2019 között volt önkormányzati képviselő Békéscsabán. A 2019-es önkormányzati választásokat követően bejelentette, felhagy a politikai pályával – írja a koroshircentrum oldala.

Kocziha Tünde két cikluson át, 2010 és 2019 között volt önkormányzati képviselő Békéscsabán. Facebook oldalán akkor így búcsúzott a politikától és a békéscsabai képviselő-testülettől:

„Új időszámítás kezdődik az én életemben is. Amit az elmúlt 13 évben átéltem, tapasztaltam, nem mindenkinek adatik meg. Hálás vagyok a Teremtőnek, hogy ezt megadta nekem. A legnagyobb eredménye az volt ezeknek az éveknek, hogy nem csak a különböző embereket ismertem meg, hanem az örömök, sikerek, kudarcok és egyéb tapasztalásaim során egyre jobban megismertem önmagamat.

Rá kellett döbbennem, hogy hiába leszek maholnap 50 éves, több szempontból félreismertem magamat, nem láttam sok hibámat, hiányosságomat, vagy a lelkem mélyén éreztem, de nem mertem még magamnak sem bevallani. Voltak, akiket megbántottam, helytelenül ítélkeztem felettük, amit nagyon szégyellek, mert nem érdemelték meg. Azt nem állítom, hogy már mindent tökéletesen látok és tudok, de elindultam az úton, és jól haladok. Egyetlen célom van, hogy tudjam szeretni magam, és ezáltal a lehető legjobb ember legyek.

Ez az eddig engem körülvevő politikai mocsokban, ahol mindig csak azt kaptam, hogy egy jelentéktelen senki vagyok, gyakorlatilag lehetetlen volt. Ezért nem vagyok elkeseredve a választási eredmény miatt, mert egy új élet vár rám, ami tisztább és ezáltal sokkal szebb és boldogabb lesz. Régóta vágytam már erre. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki elkísért, segített, vigasztalt, felemelt, ösztönzött, szidott, tanított, gyűlölt, szeretett, barátom, ellenségem, társam volt az utamon, és aki még akkor is mellettem maradt, amikor nem viselkedtem vele helyesen! Nélkülük, nélkületek nem lennék az, aki vagyok.

Köszönöm az elmúlt néhány hónapot azoknak az új barátoknak is, akikkel együtt dolgoztunk, harcoltunk, és félre tudtuk tenni az ideológiai nézetkülönbségeket, mert az EMBERT láttuk a másikban. Ez is egy nagy tanulás volt a számomra. Talán egyszer a gyűlölködők is átélik, és megértik egyszer, hogy mit jelent ez!”

– fogalmazott 2019. októberében.

Kocziha Tünde 53 éves volt. Nyugodjék békében!

Temetése 2023. március 13.-án 10 órakor lesz a békéscsabai Ligeti temetőben.