Közösségi oldalak

Hírek

Lejárt műszakis autóval akart Gyulánál Magyarországra jönni egy román férfi

Lejárt műszaki érvényességi idejű autóval akart Gyulánál Magyarországra jönni egy román férfi. A határrendészek azonban észrevették, hogy a dokumentumban valótlan bejegyzés van, új dátumot írtak bele. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

 

Belépésre jelentkezett egy lengyel honosságú személyautóval egy román állampolgárságú férfi 2023. február 25-én, a gyulai határátkelőhelyen. Az ellenőrzéskor átadta az iratait és az autó forgalmi engedélyét a határforgalmat ellenőrző határrendészeknek. Az utóbbi dokumentum alapján a kocsi 2023. március 1-ig rendelkezett érvényes műszaki vizsgával. A bélyegzőlenyomat ellenőrzése során a rendőrnek feltűnt, hogy az nem eredeti, ezért nem léptették be az autóst, hanem a 26 éves férfit a kocsival együtt félreállították.

A lengyel hatóságtól kapott tájékoztatás alapján kiderült, hogy a személyautó műszaki érvényessége 2022. június 25-én lejárt, a forgalmi engedélyt meghamisították, beleírtak egy új dátumot. A kocsi román sofőrje ellen a Gyulai Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket kevesebb, mint 2 hét alatt elvégezte, és a nyomozás iratait 2023. március 6-án elküldte az ügyészségnek – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna