Közösségi oldalak

Hírek

Damilos fűkaszával fenyegetőzött egy 50 éves békéscsabai férfi

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására és a bűncselekmény eszközéül használt fűkasza elkobzására tett indítványt egy 50 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki egy működő fűkaszával zavarta el a számára kényelmetlen vendégeket.


A terhelt 2023. augusztus 11-én, a délutáni órákban Békéscsabán, a Szarvasi úton, az utcán damilos fűkaszával füvet vágott. A terhelt közelében, az úton haladt el a tulajdonát képező, nagyobb értékű személygépkocsival a sértett férfi, aki a terhelt mellett történő elhaladása során koppanó hangot hallott a járművön, ezért a közelben megállt. Az autóból a sértett élettársa szállt ki és miután megszemlélte a járművet, a sértettel együtt nagyobb odafigyelésre hívták fel a terheltet. Ez kölcsönös szitkozódáshoz és hangoskodáshoz vezetett, amelynek során a terhelt a nála lévő, az élet kioltására is alkalmas fűkaszával váratlanul a jármű és az abban helyet foglalók felé indult és azt felemelte annak érdekében, hogy nevezetteket megijessze és őket távozásra szorítsa.

A történtek miatt a sértett autójával rövid időre távozott a helyszínről, azonban felháborodása miatt oda visszatért, majd a kocsiból ki nem szállva a terheltet kérdőre vonta. A terhelt és a sértett között ekkor ismét hangos szóváltás alakult ki, ennek során a terhelt a kezében lévő benzinmotoros fűkaszát – azt működtetve – a jármű lehúzott jobboldali első ablakán keresztül az utastérbe fordította. A terhelt magatartása miatt a fűkasza megrongálta a jármű ablakának gumitömítését és abban 50.000.-Ft-ot meghaladó kárt okozott. A terhelt ezen erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben riadalmat vagy megbotránkozást keltsen – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.