Közösségi oldalak

Hírek

Csak egy kis figyelem és bukósisak kellett volna

Személygépkocsi ütött el egy elektromos rollerrel közlekedő férfit Békéscsabán. Az autós figyelmetlenül kanyarodott, a rolleres pedig az ütközés után átesett a motorháztetőn, és súlyosan megsérült. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2023. március 31-én Békéscsabán, a Lencsési úton. Személyautó ütközött egy elektromos rollerrel közlekedő férfival. A kocsit vezető nő a Lencsési útról akart lekanyarodni az egyik utcába, de nem adott elsőbbséget a kerékpárúton haladó rolleresnek. A férfi nekiütközött a jármű oldalának, majd átesett a motorháztetőn, és a földre zuhant. Súlyosan megsérült, a hámhorzsolások mellett koponyacsonttörést szenvedett. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a sofőrt közúti baleset okozása vétségével gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A történtek kapcsán a rendőrség ismét felhívja a figyelmet a védőfelszerelés használatának fontosságára. Balesetnél mérsékelheti a sérülés súlyosságát, ha a kerékpárosok, rollerrel közlekedők fejvédőt viselnek. A férfin nem volt ilyen, illetve fülhallgatóval zenét hallgatott. Bár ez utóbbi körülménynek ebben a balesetben nem volt jelentősége, de általánosságban igaz, hogy a közlekedőknek nemcsak látniuk, hanem hallaniuk is kell menet közben. A forgalomból, illetve az egyes zajokból például következtetni lehet arra, milyen járművek érkeznek és merről, illetve milyen távolságra vannak. A megkülönböztető jelzéssel érkező járműveknek pedig elsőbbséget kell adni, ezért rendkívül fontos, hogy a közlekedők hallják a hangjelzést.