Közösségi oldalak

Hírek

Robbantás történt Esztergomban, egy rendőr életét vesztette, többen megsérültek

Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt egy robbantásban Esztergom külterületén szerdán.

Az M1 aktuális csatorna esti híradójában elhangzott, a helyszínen rendőrségi akció zajlik, a robbantás helyszínét a rendőrség hermetikusan lezárta, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének ígérete szerint hamarosan hivatalos közleményt adnak ki.

A közmédia értesülései szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető – az eddigi információk szerint – felrobbantott egy ismeretlen tárgyat – hangzott el a híradóban. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt.

A közmédia tudósítója az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy sajtóértesülések szerint egy férfi Esztergom külterületi, nem túl sűrűn lakott részén szerda délután folyamatosan robbantással fenyegetőzött, és fenyegetését be is váltotta. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy amit felrobbantott, az egy gázpalack volt-e, vagy valamilyen robbanószerkezet – tette hozzá az M1 tudósítója. Értesülések szerint a helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a katasztrófavédelem is.

A közmédia munkatársa több szirénázó mentőautót is látott a helyszínen, és elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ munkatársai senkit sem engednek a helyszín közelébe. Az esztergomi kórházban ágyakat tesznek szabaddá, orvosokat hívnak be, az MTI tudósítója a helyszínről azt közölte, a robbantás környékét 300 méteres körzetben lezárták. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan.

MTI

Azonnal robbantott az esztergomi férfi, amikor rátörték az ajtót a TEK-esek

A TEK-esek (a több órán át tartó tárgyalás után) rátörték az ajtót az elkövetőre, aki abban a pillanatban felrobbantotta magát.

Az elkövető, valamint az a rendőr, aki rátörte az ajtót, azonnal meghalt

Ezzel kapcsolatban az M1 tudósítója azt mondta a csatorna híradójában: az elkövető a felrobbantott gázpalack környékét is benzinnel locsolta fel. A robbantót feltételezhetően csak később találták meg a romok alatt, valószínűleg ezért csak később jelent meg az az értesülés, miszerint ő is meghalt.

Videó: M1