Közösségi oldalak

Hírek

Befejeződött a KÖVIZIG árvízvédelmi központjainak épületenergetikai fejlesztésének előkészítése

Befejeződött a KÖVIZIG árvízvédelmi központjainak épületenergetikai fejlesztésének előkészítése

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság a Széchenyi 2020 program keretében energetikai korszerűsítési kiviteli terveket készíttetett el kilenc, vagyonkezelésében lévő épületére vonatkozóan, melyhez 25,5 millió forint – vissza nem térítendő – európai uniós támogatást nyert.

A 26,2 millió forint összköltségvetésű, KEHOP-5.2.15-21-2023-00116 azonosító számú projektben a Műszaki Biztonsági Szolgálat 3 db fűthető műhelycsarnoka, 1 db villanyszerelő műhelye, 1 db irodaépülete és 1 db kiszolgáló és szociális épülete, az Árvízkapui árvízvédelmi központ, a Fokközi árvízvédelmi központ és a Szeregyházi gátőrház voltak érintettek.

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság abban a reményben, hogy a következő uniós ciklusban, az elkészülő tervek alapján, rövid időn belül a tényleges beruházásokat is el tudja indítani, választotta ki azokat az energetikai szempontból korszerűtlen épületeit, melyeknek működtetése jelenleg is rendkívül költséges. Hiszen, ha ezeket az épületeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk, működtetésük sokkal hatékonyabbá válik, és megteremthetjük ezáltal a következő generációk energiabiztonságát is. Ennek megvalósulásához nyújtott segítséget a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program 5.2.15-21 számú felhívása.

A tervezővel, a HR Építészstúdió Kft.-vel 2023. május 16-án kötött megállapodást igazgatóságunk. A Támogatási Kérelmet 2023. június 1-jén nyújtottuk be. A Támogatási Szerződés pedig 2023. október 18-án lépett hatályba. A projekt fizikai befejezési határideje 2023. november 30. volt. A kedvezményezett Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság a projekt megvalósulásához 0,7 millió forint önerőt biztosított.

Borítókép: Árvízkapui gátőrtelep és árvízvédelmi központ