Közösségi oldalak

Hírek

Karácsony Gergely annak állítana emléket, aki elkezdte kiárulni az országot

Ma harminc éve halt meg Antall József volt miniszterelnök. Karácsony Gergely főpolgármester az évforduló napján bejelentette, kezdeményezi, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út Antall József nevét viselje.

„Ma 30 éve hunyt el Antall József, a rendszerváltás utáni szabad Magyarország első miniszterelnöke. Ahogyan eskütétele utáni beszédében megjósolta, minden akaraterejére és hitére szükség volt, hogy az országot átvezesse a diktatúrából a demokráciába, a tervgazdaságból a piacgazdaságba, a népköztársaságból a köztársaságba, a keleti blokkból az euroatlanti szövetségi rendszer felé”

– fogalmazott Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester úgy látja, „alighanem sok vitánk lett volna politikusként, de a történelem ítélete egyértelmű: felelősségvállalása, tisztessége, demokratikus elkötelezettsége és erkölcsi tartása példa ma, és az lesz a jövőben is. Ezt pedig a nemzet nem hagyhatja figyelmen kívül”.

Budapesten van közterület elnevezve a köztársaság első elnökéről, úgy helyes, hogy az első kormányfőről is legyen. Ezért kezdeményezem, hogy a főváros egyik legfontosabb útja – a felújítás előtt álló, soha el nem nevezett –, a Ferihegyi repülőtérre vezető út Antall József nevét viselje a jövőben

– jelentette be Karácsony Gergely.