Közösségi oldalak

Hírek

A MÖM vezetője László Attila, üzent a fideszes közgyűlési frakcióvezetőnek

Papp Viktor Fideszes frakcióvezető nem csak, megsértette és magára haragította a MÖM tagjait, hanem hazudott is. Reakció Papp Viktor Fidesz-KDNP debreceni közgyűlési frakcióvezető, valótlan tényállításaira.

A MÖM elnökének közleménye:

Mozgalmi és politikai pályafutásom során, nem csak a hazudós és tolvaj balliberális politikusokkal gyűlt meg a bajom, hanem számtalan esetben találkoztam hasonlóan kártékony fideszes politikusokkal is. A számomra eddig ismeretlen Papp Viktor a Fidesz-KDNP debreceni közgyűlési frakciójának vezetője, mostantól szintén ebbe a kategóriába sorolandó.

A frakcióvezető ugyanis azt nyilatkozta, hogy Debrecen városának lakói nem kérnek az erőszakos félkatonai szervezet masírozásából, amellyel egyértelműen a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjaira utalt, csupán a nevünket nem merte, vagy nem akarta kimondani. Ezzel a kijelentésével nem csak, megsértette és magára haragította mozgalmunk tagjait, hanem valótlanságot is állított.


Igen, a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjaival ígéretünkhöz hűen, megjelentünk a Mi Hazánk Mozgalom által február 24-re megszervezett demonstráción, majd onnan a hívószavamra mintegy 150-200 főnyi tüntető átvonult a tervezett akkumulátorgyár építkezési területére és ott mindkét kijáratot lezárva megbénítottuk az építkezést.

Ezt a tiltakozó akciónkat a kivezényelt rendbiztos a velem történt egyeztetést követően jogszerűnek ítélte meg és egy spontán kialakult demonstrációnak nyilvánította. Majd arra kért biztosítsam a továbbiakban a gyűlés békés lefolyását. A spontán rendezvény mindvégig megőrizte a békés jellegét, a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai pedig biztosították ennek a zavartalanságát. Papp Viktor tehát valótlanságot állított, amikor azt nyilatkozta, hogy erőszakos magatartást tanúsítottunk.

De megjegyzem, hogy masírozni sem láttam senkit a demonstráción. Tudom jól, hogy az erőszak és a masírozás egy sablon Fideszes kommunikációs panel a Mi Hazánk és a MÖM tagjai ellen. Viszont ezzel a Fidesz egy lapra helyezi magát a hasonlóképpen megnyilvánuló magyarellenes, provokátor Száva Vincével, aki rendszeresen a magyarokat faji gyűlöletből és erőszakosan bántalmazó bűnözők mellé áll.

A másik része a dolognak, hogyha valaki erőszakkal vádolható a debreceni CATL akkumulátorgyár kérdésében az nem más, mint maga a Fidesz, aki a debreceni és mikepércsi lakosság akarata ellenére erőszakkal akarja végrehajtani a magyar érdekeket még gazdasági szempontból sem szolgáló koncepcióját. Bizonyára megvan ebben Papp Viktor saját kézzelfogható érdeke is, mivel másképpen nem menne szembe Debrecen város lakosainak akaratával.

Jelen állás szerint, aki ismeri a tervezett akkugyár körül kialakult helyzetet és figyelemmel kísérte a közmeghallgatásokat is, az jól tudja, hogy a város lakosságának a többsége nem akarja a CATL akkumulátorgyár megépítését.

Pontosan ezért sem szerencsés és nem őszinte, ha a frakcióvezető a debreceniek nevében ilyet nyilatkozik, hiszen az egész ország tudja, hogy nem igaz amit mond. A Mi Hazánk Mozgalom népszavazási kezdeményezésének a demokrácia térképéről történő lesöprése pedig nyilvánvalóvá tette mindenki számára, hogy a bújtatott erőszakot éppen a jelenlegi Fidesz kormány alkalmazza, mivel nem mernek szembenézni egy népszavazás eredményével, ezért antidemokratikus és önkényuralmi eszközökkel vesznek el minden jogérvényesítési lehetőséget a családjuk és gyermekeik jövőjéért aggódó emberektől.

Továbbá ajánlom Papp Viktor figyelmébe, hogy 2015-ben, a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai egyszer már felvonultak a rend érdekében Debrecenben, akkor a migráns szálloda ellen. Ebben az időszakban a város vezetése a lakosság tiltakozása ellenére szabadította rá az erőszakot és a félelmet Debrecenre, amelyet a sorozatos tiltakozó akciókat követően kénytelenek voltak felszámolni.

Tudom jól, hogy most egy sokkal nagyobb üzleti érdekről van szó és egy hétköznapi ember számára felfoghatatlan pénzmennyiség mozog a háttérben. Mindezek függvényében üzenem Papp Viktornak, hogy ez a mostani meccs nincs még lefújva, az általa és a párttársai által alkalmazott erőszaknál és a hatalmi arroganciánál, ugyanis sokkal erősebb fegyver az igazság.

László Attila
MÖM vezető