Közösségi oldalak

Gazdaság

Lesz elég tavaszi kalászos vetőmag a terméktanács szerint

Lesz elég tavaszi kalászos vetőmag a terméktanács szerint

Lesz elég tavaszi kalászos vetőmag, a tonnánkénti tájékoztató ár egységesen nettó 157 ezer forint a tavaszi árpa, a tavaszi búza és a tavaszi zab II. szaporulati fokú vetőmagjaira – közölte a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács hétfőn az MTI-vel.

A vetőmag-szaporítások termésátlaga jelentősen meghaladta a tavalyi eredményeket, növényegészségügyi gondok nincsenek, a feldolgozott vetőmagok minősége általánosságban jó. A tavaszi árpa szaporítóterülete különösen nagy mértékben, csaknem 27 százalékkal nőtt éves összevetésben – írták.
A közlemény szerint 2023 végén a tavaszi kalászos vetőmag keresletét csökkentette az elhúzódó betakarítás és az őszi talajmunkák csúszása.

Hozzátették ugyanakkor, hogy a vetőmaggal való foglalatosság nélkülözhetetlen eszköze a mezőgazdaságnak, minősített vetőmag nélkül nincs piacképes termelés. A tájékoztató ár meghirdetése is azt jelzi a vetőmag-szaporítóknak, hogy a készleteiket ne árugabonaként, hanem vetőmagként értékesítsék, biztosítva a gazdálkodók számára szükséges mennyiségű készletet – hangsúlyozta az érdekképviselet.

MTI

Magyar Nagydíj – Oscar Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen,

Ádám Martin a görög élvonalba szerződött

Ádám Martin a görög élvonalban szereplő Aszterasz Tripolisz labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A 29 éves támadó

Magyar Nagydíj – Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését

Az FTC bocsánatkérésre szólítja fel Mártha Bencét

Az FTC bocsánatkérésre szólítja fel Mártha Bencét, a MOL Nyrt. tulajdonában lévő molkupa.hu főszerkesztőjét. Mint

YouTube csatorna