Közösségi oldalak

Belföld

Takács Lajos vízügyi igazgató emlékére avattak emléksarkot Mezőberényben

Fotó: Erdős Csaba

Mintegy ötvenen vettek részt azon az eseményen, melyet a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Békés Megyei Területi Szervezete nevében, Takács Lajos egykori vízügyi igazgató születésének 100. évfordulója alkalmából rendeztek.

A rendezvényt Pozsárné Kaczkó Zita nyitotta meg vezette fel Takács Lajos egykori vízügyi igazgató rövid életrajzával. Ezt követően Siklósi István Mezőberény város polgármestere köszöntötte a rendezvény résztvevőit és mondta el gondolatait. A polgármesteri beszéd után Szabó János a KÖVIZIG igazgatója tartotta meg beszédét az egykori igazgató leírásával.

Siklósi István Mezőberény város polgármestere Fotó: Erdős Csaba

Az igazgató beszéd után Dr Szlávik Lajos az MHT tiszteletbeli elnöke mondott beszédet. Az elnöki beszédet követően Beszterczey Attila színművész olvasta fel Takács Lajos egykori igazgató emlékiratait. Ezt követően Bereczki Zoltánné, Takács Lajos lánya emlékezett meghatódva jellemezte egykori édesapja munkásságát.

Bereczki Zoltánné Takács Lajos lánya Fotó: Erdős Csaba

A beszédek után a rendezvény, Mezőberény város határában fekvő, Bodoki Károly Vízügyi Múzeumban folytatódott. Beszterczey Attila színművész előadása után, a Bodoki Károly Vízügyi Múzeum Baráti Kör tagjának Dr Vasas Ferencné beszéde következett, majd szalagvágással felavatták az emléksarkot, ahol több vízügyes használati tárgy és munkaeszköz is kiállításra került.