Közösségi oldalak

Belföld

Békés megye útjain történt

Kondoroson eltiltott, Gyula külterületén engedély nélküli, míg Szabadkígyóson és Vésztőn ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök, Orosházán pedig közúti veszélyeztetés miatt indult eljárás.

Nem vezethetett volna személyautót az a férfi, akit 2024. február 23-án 11 óra 15 perc körül ellenőriztek a rendőrök Kondoros külterületén, mivel a Szolnoki Járásbíróság 2024. október 17-ig eltiltotta ettől. A férfi ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei 2024. február 23-án 13 óra 30 perckor a 44-es számú főúton, Gyula külterületén egy férfit ellenőriztek, aki személygépkocsit és egy hozzá kapcsolt nehézpótkocsit vezetett. Mivel a járműszerelvény össztömege több mint 4000 kilogramm volt, így a vezetéséhez, „E” kategóriás vezetői engedélyre lett volna szükség, a férfi azonban csak „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezett. A rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol engedély nélküli járművezetés miatt őrizetbe vették és három napon belül bíróság elé állíthatják.

Két ittas járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök 2024. február 25-én Békés megyében. Az egyik férfit Szabadkígyóson, a másikat pedig Vésztőn ellenőrizték. Mindketten személygépkocsit vezettek, amikor a szonda alkoholfogyasztást jelzett náluk. Az ittasság gyanúját a további mérések is megerősítették, ezért a rendőrök elvették a vezetői engedélyüket és büntetőfeljelentést tettek ellenük.

Kimászott az ablakon és a személyautó tetején utazott egy férfi 2024. február 24-én Orosházán, az egyik szórakozóhely közelében. A kocsit a történtek idején egy fiatal nő vezette, aki barátjával és annak testvérével szórakozott aznap este. Elmondásuk alapján az eset úgy történt, hogy elindultak az autóval, az elöl ülő egyik férfi szólt a barátnőjének, hogy álljon meg, majd kimászott az ablakon és a tetőn ülve jelzett a lánynak, hogy indulhat. Néhány kört mentek így a szórakozóhely körül, a történteket pedig többen is videóra vették. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei nem sokkal az eset után intézkedés alá vonták a fiatalokat. Az autót vezető 20 éves nő ellen közúti veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja, még a kocsi tetején utazó férfi ellen szabálysértési eljárás indult – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.