Közösségi oldalak

Belföld

Jogosítvány nélküli egyéneket, illetve tolvajokat kapcsoltak le Békés megyében

Két férfi került őrizetbe engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt 2024. május 22-én Békés megyében.

Egyiküket reggel Csanádapácán igazoltatták a rendőrök, a másik férfit Békéscsabán, a Gajdács utcában állították le. Mindketten személygépkocsit vezettek úgy, hogy nincs jogosítványuk. Az engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt a rendőrök három napon belül bíróság elé állíthatják őket.

Kerékpárlopás miatt intézkedtek a rendőrök 2024. május 22-én, Dobozon és Kevermesen. Az előbbi településen hajnalban az Árpád utcából lopták el egy férfi kerékpárját. Kevermesen pedig a Déli utca egyik házának kapubejárójából még előző nap vittek el egy biciklit és a tulajdonosa másnap jelentette be ezt a rendőrségen. Egyik kétkerekű sem volt lezárva. A rendőrök mindkét lopás elkövetőjét elfogták, a nő és a férfi őrizetben vannak, a tulajdon elleni szabálysértésértésért három napon belül bíróság elé állíthatják őket. A bicikliket a rendőrök visszaadták a tulajdonosoknak.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei 2024. május 22-én elfogtak egy 20 éves mezőberényi férfit, aki ellen a Békési Járásbíróság lopás vétség miatt elfogatóparancsot adott ki. Fiatalembert átadták az ügyében eljáró bírónak, majd az elzárása letöltésére rendőrségi fogdába vitték. Mellette egy 34 éves békési férfit is előállítottak, ellene lopás és más bűncselekmények miatt folyik büntetőeljárás. Őt őrizetbe vették.

Bemászott egy ház nyitott utcafronti ablakán egy férfi 2024. május 22-én 23 óra 30 perc körül Mezőberényben. Miközben az ismerősei aludtak, ő összeszedte az értékeiket, telefont, parfümöt, pénztárcát, bankkártyákat akart elvinni. A háziak azonban felébredtek és hívták a rendőrséget. A Békési Rendőrkapitányság a 25 éves férfi ellen lopás vétség kísérlet miatt büntetőeljárást indított – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.