Ittas járművezetés gyanúja Békéscsabán és Újkígyóson, őrizetbe vétel Eleken

Békés megyében 2021. június 28-án személyi sérüléssel járó közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

Két ittas járművezetéssel gyanúsítható férfival szemben intézkedtek a rendőrök 2021. június 28-án Békés megyében. Békéscsabán, a Békési útról 15 óra 45 perc körül egy markológéppel közlekedő férfit, majd 22 óra 15 perc körül Újkígyóson, a Hosszú utcából egy személygépkocsi-vezetőt állítottak elő a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. Mindkét járművezető alkoholt fogyasztott mielőtt elindult, ezt több légalkoholmérés is igazolta. A rendőrjárőrök az újkígyósi férfi ellen büntetőfeljelentést tettek, és elvették a vezetői engedélyét. A köröstarcsai férfi ellen is büntetőeljárás indult, illetve helyszíni bírság megfizetésére kötelezték a rendőrök, mert nem volt hatósági jelzés a járművén, és nem volt nála a jogosítványa.

Vita alakult ki két család között 2021. június 28-án délután Eleken, az egyik utcában. Az egyik család férfi tagjai vasrudakkal bántalmazták a másik családot, valamint az autójukat is megrongálták. A verekedésben egy férfi súlyosan, míg ketten könnyebben megsérültek. A Gyulai Rendőrkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt nyomozást rendelt el, a támadó férfiakat pedig őrizetbe vette. A rendőrök vizsgálják azt is, hogy kinek milyen szerepe volt a konfliktusban – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.