Bozótvágóval fenyegetőzött, a rendőrök néhány óra alatt elfogták

Békésen történt rablással és lopásokkal gyanúsított férfi ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség.

Megöléssel fenyegetett egy családot egy férfi 2021. május 8-án reggel Békésen. Megjelent a házuknál, majd a bejárati ajtót kinyitó férfit bozótvágóval megütötte és több millió forintot, ékszereket követelt tőle, illetve a szintén ott lakó nőtől. Azt mondta nekik, hogy ha nem kapja meg amit kért, levágja a fejüket. A férfin és a nőn kívül a házban volt még a nő lánya és unokahúga, ők azonnal odaadták a telefonjaikat, de ezeket a támadó összetörte. Végül az idősebb nő odaadta az arany ékszereit.

Ezután az agresszív férfi még kipakolt egy táskát, pénzt vett ki belőle és távozott. A rendőrök a rablással, magánlaksértéssel, rongálással, testi sértéssel gyanúsítható férfit még aznap elfogták és őrizetbe vették, azóta letartóztatásban van.

A 39 éves békési férfi 2021 márciusa és májusa között ezen kívül még több bűncselekményt elkövetett Békésen. Ellopott egy autót, amelyben a tulajdonos benne hagyta az indítókulcsot, és betört négy lakóházba. Az egyik helyről semmit nem vitt el, de a másik három helyen a lopással és a rongálással összesen több százezer forint kárt okozott. A Békési Rendőrkapitányság az ügyekben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a férfi ellen indult büntetőeljárások iratait 2021. október 11-én továbbította az ügyészségre.

Copyright © 2015-2021 KELETEN.HU – IMPRESSZUM