Közösségi oldalak

Technika

Valós időben fordít telefonhívásokat a Samsung mesterséges intelligenciája

Hasznos új funkciót kapnak rövidesen a Samsung Galaxy mobilok: az MI lesz a tolmács a hívások során.

A Samsung szerdán rántotta le a leplet a Gauss nevű mesterséges intelligenciájáról, mely a szövegelés, a kódolás és a képgenerálás terén jeleskedik – de úgy tűnik, a cég törekvései nem merülnek ki ennyiben, és újabb MI-funkciókkal vértezik fel a jövő készülékeit.

A dél-koreai gyártó ugyanis azt közölte, hogy a következő, jövő év elején érkező telefonjai (ez bizonyára a Galaxy S24-családot takarja) már a Galaxy AI-jal a fedélzetükön fognak érkezni.

Ez a telefonok legalapabb funkcióját, a hívást már biztosan érinteni fogja: egyfajta tolmácsot építenek majd be a mobilokba, a funkciót pedig AI Live Translate Call néven emlegetik. Ennek segítségével valós időben jelennek majd meg hang- és szövegfordítások, miközben beszélünk valakivel.

Mint a cég kiemeli, ezáltal egy másik nyelvet beszélő ember hívása olyan egyszerűvé válhat, mint egy sorozatot nézve bekapcsolni a feliratozást.

A funkciót illető további részletekben már nem merült el a Samsung, de a sajtóközleményhez mellékelt képen az látható, hogy egy angol és egy dél-koreai nyelvet beszélő fél folytat hívást egymással.

Hasonló funkció egyébként már van a Google Pixel mobilokban Live Translate néven, de a cég nem adta ki más androidos készülékekre. Úgy tűnik, jövőre egy sor MI-alapú lehetőség érkezhet a Samsung mobiljaiba.