Közösségi oldalak

Technika

Megkezdi működését a világ első „elektromágneses vasútja” Kínában

Komoly előrelépés történt azon vonatok felé, melyek a jövőben akár 1000 km/h sebességgel is haladhatnak majd a különleges elektromágneses pályán, ugyanis sikeresen elindította Kína azt a tesztpályát, ahol egy tonnánál nagyobb tömegű szerelvények is képesek lesznek száguldani.

A CGTN magazin számolt be az óriási sikerről, mellyel akár egy új korszak is elindulhat a teherszállítás és a vasúti közlekedés világában. A tesztre Santung tartomány Csinan városában került sor, ahol egy 2 km hosszú pályát építettek a mérnökök. A teszt során egy új rekordot is sikerült felállítaniuk, ugyanis jelenleg ezzel a fejlesztéssel lehet a legnagyobb sebességre gyorsítani a nagy tömegű elektromágneses járműveket.

A projekt során a Kínai Tudományos Akadémia, valamint Shandong tartomány és Jinan város kormányai működtek együtt. A Kínai Tudományos Akadémia Villamosmérnöki Intézetének kutatócsoportja komoly áttörést ért el egy sor kulcsfontosságú alaptechnológiában, ezért is volt sikeres az első teszt.YouTube csatorna

RSS Sportklub hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!