Közösségi oldalak

Technika

Ismét árat emel a Digi, méghozzá nem is keveset – lemondási hullám jöhet!

Ismét árat emel a Digi, méghozzá nem is keveset – lemondási hullám jöhet!

Amióta ezt is bekebelezte Mészáros Lőrinc cége a 4iG, azóta ez már a második komoly áremelés a Digi-nél. Január elsejétől a legtöbb szolgáltatását érintően az eddig megszokotthoz képest jelentősebb mértékű áremelést hajtanak végre. Az új tulajdonos ezzel már másodszor nyúl hozzá a korábban meglehetősen nyomottnak számító, jóval a piaci átlag alatt lévő árakhoz.

Január elsejével gyakorlatilag vége az olcsónak számító Diginek, már ami a szolgáltatások árazását illeti, a 4iG Nyrt. tulajdonában lévő távközlési cég ugyanis július után ismét – ezúttal jóval jelentősebb mértékben – megemeli szolgáltatásainak előfizetési díját. A rendszerbe ugyanakkor új kedvezmények is kerülnek, melyek a korábbinál jobban honorálják a hűséget, a fizetési fegyelmet és a költséghatékony számlázási mód használatát.

A 2023. január 1-jétől érvényes szerződési feltételek szerint a díjemelés a cég szinte összes vezetékes szolgáltatását és a műholdas tévé-előfizetéseket érinti kisebb-nagyobb mértékben. A legjelentősebb áremelés – egységesen havi bruttó 2000 forint – az FTTB és FTTH internetes csomagok listaáránál várható.

Tévés csomagok

A televíziós díjcsomagok – platformtól függetlenül – egységesen havi bruttó 1000 forinttal drágulnak majd (itt az emelés mértéke nagyjából 30 százalékos), míg a vezetékes telefonszolgáltatásoknál csak a drágább, DigiTel 1500 konstrukció havi díja emelkedik 1500-ról 2500 forintra, az előfizetők körében feltételezhetően népszerűbb DigiTel 250 tarifa havi díja nem változik.

Dual és triple play csomagok

Az áremelés értelemszerűen érinti a több vezetékes szolgáltatásból összeálló dual és triple play csomagokat is. A legnépszerűbb, tévéelőfizetést, vezetékes telefont és gigabites internetet egyaránt tartalmazó Digi Nekem konstrukció kedvezményes havi csomagára 22 százalékkal, 6900 forintról 8400 forintra nő majd, a szolgáltató ugyanakkor új hűségprogramot is indít januártól, valamint bevezeti a versenytárs szolgáltatóknál már jó ideje elérhető e-Pack kedvezményt is, melynek feltétele az elektronikus számlázás igénybe vétele és a számlán megjelölt határidőig történő díjfizetés.

A most bevezetett hűségprogrammal a 12 hónapos hűségidőt vállaló ügyfelek számára – a 2023. január 1-től érvényes listaárakhoz képest – az egy termékkel rendelkezők esetében 500 forint, a két vagy három szolgáltatásra előfizetőknél 1000 forint havidíj kedvezményt biztosít a Digi. Emellett az új e-Pack csomaghoz kapcsolódó kedvezmény aktiválása havonta további 500 forint szolgáltatási díjkedvezményt is jelenthet az előfizetőknek.

A mostani áremelés a júliusival ellentétben ugyanakkor egyáltalán nem érinti a mobilos előfizetőket.

(Borítókép Jászai Gellért a a 4iG távközlési és informatikai cégcsoport elnöke. A 100 leggazdagabb magyar 2022-ben megjelent listáján, 52 milliárd forintos vagyonával nagyon nem érdekli, hogy ki szeretne olcsón Tv-ézni vagy ki nem.)