Közösségi oldalak

Sport

Visszavágott a Nyíregyházának a BRSE

A Swietelsky-Békéscsaba 3:1-re győzött Nyíregyházán a női röplabda Extraliga alapszakaszában, a nyolcadik forduló nyitó mérkőzésén.

A két csapat szezonbeli első mérkőzését a Nyíregyháza meglepetésre 3:1-re megnyerte Békéscsabán, Tóth Gábor tanítványait így a visszavágás lehetősége is fűthette a nyírségiek ellen. A viharsarkiak vasárnap – szintén meglepetésre – 3:2-re kikaptak a Szent Benedek RA-tól a Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán, és az előzetes nyilatkozatok alapján emiatt is szerettek volna bizonyítani maguknak és szurkolóiknak.
A hazaiak felkészülése sem volt ideális, ugyanis a Nyíregyházát ezúttal Pampuch Csaba irányította, miután az addigi vezetőedző Tomás Varga hétfőn közös megegyezéssel távozott a klubtól.

Az első játszmában ennek ellenére is a nyírségiek vettek villámrajtot, 5-0-ra, majd 11-3-ra is vezettek, és előnyüket remekül játszva, a szerb Nina Kocic vezérletével a szett végéig meg is őrizték. A második felvonásra összeszedte magát a BRSE, a hazai játékosok pedig a korábbinál többet hibáztak, így a vendégek 11-7-re lehúztak. A nyíregyháziak később rendezték soraikat és egyenlítettek, de a vége ismét a békésieké lett.

A harmadik etap egy ideig a hazaiak szája íze szerint alakult, de a BRSE az azeri Margarita Stepanenko remek teljesítményének köszönhetően nemcsak a szettet, de a mérkőzést is megfordította. A negyedik játszma a másodikhoz hasonló forgatókönyv szerint zajlott: a vendégegyüttes kezdett jobban, és bár a szabolcsiak a játékrész derekán egyenlítettek, ezzel ellőtték a puskaporukat, így végül négy szettben alulmaradtak.

Extraligás női röplabdamérkőzés

Fatum-Nyíregyháza–Swietelsky-Békéscsaba 1:3 (19, -21, -17, -19)
Nyíregyháza, 240 néző
Vezette: Horváth Miklós, Szarka János István.

Nyíregyháza: Jeremic 5, Carabali 11, KOCIC 26, Galvao 4, Lászlop 2, Szabó 9. Csere: TÓTH (liberó), Antivero Salinas 4, Farkas, Tolnai. Vezetőedző: Pampuch Csaba.

Békéscsaba: Strumilo 7, STEPANENKO 28, Bodnár 6, PINTÉR 12, Aydinogullari 4, Stanchulova 2. Csere: MOLCSÁNYI (liberó), Kertész, Kotormán, BECIC 11. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Pampuch Csaba: – Hatalmas megtiszteltetés volt újból a Fatum-Nyíregyháza kispadján ülni. A játékosokban éreztem, hogy valami kialakulóban lesz, és bár tudtuk, hogy a Békéscsaba nagyobb játékerőt képvisel, szerettünk volna hazai pályán egy kis meglepetést adni karácsonyra a nézőknek. Ha fejben tovább bírjuk, szorosabb meccs is lehetett volna, nem azt mondom, hogy 3:2, de örültem volna a szorosabb szettvégeknek.

Tóth Gábor: – Nem kezdtük jól az összecsapást, de egy nyitásfogadó-csere után beindult a gépezet. Rosszul sikerült Magyar Kupa-negyeddöntő mérkőzésből jöttünk, így fontos volt a győzelem, viszont a játék színvonala hagyott kívánnivalót maga után.