Közösségi oldalak

Sport

Kick-box edzés Szatmárnémetiben

A partiumi Szatmárnémetiben az Okinawa Dojo shotokan karate klub rendkívül nyitott minden újdonságra, s ez azért jó, mert ez a fejlődés egyik útja a harcművészetekben. Nem csak a shotokan karatéra jellemző szabályrendszereiben szerepelnek sikeresen, hanem például a kyokushin karate versenyeken is értek el eredményeket.

Most a kick-box kéz és lábtechnikájával ismerkedhettek meg a klub tagjai. Vezetőjének, Nyesti Csaba mesternek a meghívására jó hangulatú és sikeres kick-box szemináriumot tartott a békéscsabai Shihan Gregor László (VIII. DAN, WAKO kick-box VI. DAN) mester, Fábián Mihály 1. kyu (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat) és Deák László 1. kyu (Okányi Kick-box Klub) közreműködésével.


Zsúfoltnak bizonyult a nem nagy, de hangulatos és otthonos DOJO. Rúgástechnikát, alaptechnikákat és páros gyakorlatokat tartalmazott a több, mint két órás edzés. Az elmélet sem maradhatott el, a kick-box történetéről, a szabályrendszerekről Fábián Mihály, mint aktív versenybíró adott tájékoztatást. S miután számos tehetséges karatést láthattak a szakemberek és szemmel láthatóan érdekelte őket a kick-box – amibe most csak „belekóstolhattak” –, várható, hogy komolyan foglalkoznak majd ezzel a harcművész-, és sport irányzattal is.

A kick-box szeminárium után egy teljesen más esemény következett. Sikeres övvizsgát tett Goshinkai Karate-Do I. DAN fokozatra Deák László és Fábián Mihály. A vizsgáztatók az IKU Magyarország DAN kollégiumának tagjai, Shihan Nyesti Csaba V. DAN és Shihan Gregor László VIII. DAN voltak. A majd három órás vizsgában formagyakorlatok, nagyon sok önvédelem, bot-, és kés támadások elleni védekezés, töréstechnika és goshin-jitsu küzdelem követték egymást. A vizsgázók – akik előtte aktívan a kick-box szemináriumban is részt vettek – megállták a helyüket, megérdemelten lettek mesterek.