Közösségi oldalak

Sport

Visszajutott az élvonalba a Békéscsabai Előre NKSE

Borbély Márta négyszer vette be a mislenyiek kapuját. Fotó: Antal János

Három fordulóval az NB I B-s női kézilabda-bajnokság zárása előtt biztosította az élvonalbeli visszatérést a Békéscsabai Előre NKSE együttese. Papp Bálint alakulata a felsőházi rájátszás hetedik körében a Baranya megyei Kozármislenynek vágott vissza a pár héttel korábbi vereségért.

A szombati találkozónak a hazaiak számára volt nagyobb tétje, hiszen ha nyernek, akkor kivívják az NB I-es tagságot, és egy év után visszajutnak az élvonalba. A két csapat március 19-i első felsőházi bajnoki mérkőzését a Baranya megyei együttes nyerte magabiztosan, 28–20-ra.
A vendégek kezdtek jobban, és a 6. percben 3–1-re vezettek. A láthatóan idegesen játszó, támadásban többször hibázó békéscsabaiak a 10. percben egyenlítettek 3–3-ra. A 13. percben Mayer Szabina üres kapus góljával 5–4-es vezetést szerzett az Előre NKSE. A folytatásban átvette az irányítást a lila-fehér alakulat, a 20. percben 8–4 volt az állás. A vendégek azonban szívósan tapadtak, a 26. percben 11–8-at mutatott az eredményjelző, ez a különbség megmaradt a szünetig.

Fordulás után nagy küzdelem folyt a pályán, a csabaiak tartották két-három gólos előnyüket, de a vendégek igazolták jó hírüket, bátran kézilabdáztak. A 40. percben 16–14-es hazai vezetést jegyezhettünk fel. Két perccel később Hornyák Bernadett hétméteresével egy találatra jött fel a Kozármisleny (16–15). Erősített a házigazda, és Kukely Anna büntetőből elért találatával, valamint Mayer Szabina és Borbély Márta góljával négyre növelte a különbséget (46. p: 19–15). Ekkor a vendégek mestere időkéréssel próbálta rendezni a soraikat. A 48. percben először vezetett öt góllal a hazai alakulat (21–16), ami azután elegendőnek bizonyult a győzelemhez. Bár a hajrában fokozatosan csökkent a különbség, két gól megmaradt a végére.
A lefújás után örömünnep kezdődött, a hazai játékosok a szurkolókkal együtt ünnepelték a feljutást.
Papp Bálint: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen jó csapat a Kozármisleny. Ma a védekezésünk végig stabil volt, támadásban pedig amikor hatékonyak voltunk, elmentünk öt-hat góllal, és ez meghozta a győzelmet. Az első célt az NB I.-be jutást teljesítettük, most már a bajnoki cím megszerzése a következő feladat.

B.M.

NB I B-s női kézilabda-mérkőzés

Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Kozármisleny 25–23 (13–10)
Békéscsaba, 600 néző
Vezette: Gulybán Olivér, Juhász Dániel.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.
A Kozármisleny legjobb góldobói: Scheffer 8, Hornyák D. 6 (3), Szemmelrock 4.

Békéscsaba: Szabó D. – Andróczki 2, Török 1, KUKELY A. 7 (4), MAYER 4, Gyimesi 2, Kukely K. 1. Csere: Csizmadia (kapus), BORBÉLY 4, Bencsik 2, Szögi 1, Iván 1, Bucsi. Vezetőedző: Papp Bálint.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!