Közösségi oldalak

Sport

Vereséggel zárta az alapszakaszt a BRSE

Az elődöntős Békéscsaba vereséggel zárta az alapszakaszt a női röplabda Közép-európai Ligában, miután csütörtökön három játszmában alulmaradt a Nova KBM Branik Maribor otthonában.

A Békéscsaba négy mérkőzését követően veretlen volt a sorozatban, és így már biztos elődöntős résztvevőként szenvedte el első vereségét szerdán, amikor szintén Mariborban 3-1-re kikapott az ugyancsak szlovén OK Calcit Kamniktól.

A sorozat eredményközlő oldala alapján a csabaiak csütörtökön az első szettben nem bizonyultak méltó partnernek, utána viszont kiegyenlítetté vált a küzdelem, de a vendégeknek a második felvonásban sem sikerült szépíteniük. A harmadik szett ismét egyoldalú játékot hozott.

A Branik Maribor rosszul, három vereséggel indította szereplését a Közép-európai Ligában, majd három győzelemmel zárt. A címvédő Vasas Óbuda ebben az idényben nem indult a sorozatban, melynek fináléját március közepén rendezik.

Közép-európai Liga női röplabda-mérkőzés

Nova KBM Branik Maribor–Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (13, 20, 17)
Maribor, 400 néző
Vezette: Milan Rajkovic, Bojan Brlas (horvátok).

Maribor: Mlakar 17, Milosic 6, Pogacar 3, Stampar 7, Lekse 7, Lorber Fijok 14. Csere: Cikac (liberó), Ramic 7. Vezetőedző: Bruno Najdic.
Békéscsaba: Sinka 3, Glemboczki 11, Tuska 5, Olijnyik 1, Szatmári 1, Mosher 9. Csere Kertész (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor.

Tóth Gábor: – azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat a kezdőben, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, hiszen 48 órán belül ez volt a harmadik mérkőzése csapatának. A fiatalos összeállítás eleinte nem találta az összhangot a pályán, 4:0-s szlovén vezetésnél időt kért a vezetőedző. Lia Mosher szerezte az első csabai pontot, majd Tuska Brigitta is bemutatott egy jó ütést, eddigre azonban már tetemes előnyt rakott össze a Maribor, 10:2-nél újabb csabai time out következett. Ez már varázsütésként hatott, ugyanis 5:0-s sorozattal tért vissza a pályára a BRSE, de ezzel sikerült felpaprikáznia a házigazdát, amely egy 8:1-es rohammal válaszolt és végül 12 ponttal nyerte a szettet.